Restaurant ’t Polderhuis krijgt nieuw servies

MOERBEKE. Restaurant ‘t Polderhuis in Moerbeke kan volgende week dan toch terug starten. Restauranthouder Filip Meul riep vorige week z’n klanten op om 500 borden terug te brengen die ze bij take-awaygerechten hadden meegekregen. Zonder die borden zou hij op 8 mei niet kunnen heropenen. Horecagroothandel Nisbets schiet Meul nu ter hulp en heeft het servies gratis aangevuld. Filip Meul is natuurlijk erg blij met de geste en hoopt dat de klanten die borden niet hebben teruggebracht, dat alsnog zullen doen. 

"Wij waren echt geraakt door het verhaal van ’t Polderhuis. In een tijd dat de horeca het al zo lang zo moeilijk heeft is het wel schrijnend dat een horecaondernemer die zijn best doet om met een take-outservice alsnog zijn klanten te bedienen, nog eens extra wordt geraakt", zegt Nathalie Duchateau, accountmanager bij Nisbet. "We vinden het in dit geval zeker niet naïef om zomaar borden mee te geven aan trouwe klanten. Het is juist een teken dat de heer Filip Meul een gepassioneerd horecaman is, die zijn gasten topkwaliteit en topbeleving wil bieden, ook in uitzonderlijke tijden, en ook niet kiest voor extra milieubelasting door het gebruik van wegwerpservies. Met het nieuwe servies steken we ’t Polderhuis even een hart onder de riem en kan het op 8 mei, als de horeca in België de terrassen weer mag openen, gewoon van start." 

"Ik ben het bedrijf heel erg dankbaar dat ze zo snel hebben ingesprongen op mijn noodkreet en ik ben heel blij dat ik straks ook gewoon op een fatsoenlijke manier weer open kan.", zegt chef-kok Filip Meul. "Ik zou het fijn vinden als de klanten die de borden nog niet hebben teruggebracht, dat alsnog zullen doen." (mb, foto’s: Nisbet)

 

Lees ook:

Brouwerij Boelens heeft met DUST primeur beet

BELSELE. Het Waasland is een nieuw blondje rijker. Brouwerij Boelens lanceerde haar nieuwe bier DUST, een blond bier dat met 7,3% alcohol niet te zwaar is. Het bier is niet in de winkels te koop...

Eurodumpling plechtig geopend

LOKEREN. In Lokeren hebben burgemeesters Filip Anthuenis van Lokeren en Luc De Ryck van Temse het bedrijf Eurodumpling officieel geopend. Het bedrijf van de Chinese Temsenaar Tony Nai is het enige...

Corona zorgt voor nieuwe wind bij Smaakmaekers

SINT-NIKLAAS. Restaurant Smaakmaekers in Belsele heeft van de coronacrisis gebruikt gemaakt om volledig te vernieuwen. Voormalig sous-chef Matthijs Schoenmaekers heeft de familiezaak van z’n broer...

Van der Valk Hotel gestart met zomerterras

BEVEREN. Het Van der Valk Hotel in Beveren is gestart met een nieuw concept ‘Jardin’.  In hun eigen voortuin hebben ze een nieuw terras en outdoor grillrestaurant gebouwd met maar liefst 200...

Van der Valk Hotel gestart met zomerterras

BEVEREN. Het Van der Valk Hotel in Beveren is gestart met een nieuw concept ‘Jardin’.  In hun eigen voortuin hebben ze een nieuw terras en outdoor grillrestaurant gebouwd met maar liefst 200...