Sint-Gillis-Waas krijgt slechts twee regenboogzebrapaden

SINT-GILLIS-WAAS.  Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas gaat twee regenboogzebrapaden aanleggen: een aan het gemeentehuis in het centrum van Sint-Gillis-Waas en een aan school Eeckberger in de wijk ’t Kalf. Daarmee wil initiatiefnemer en CD&V-gemeenteraadslid Matthias Van Zele gendergelijkheid bespreekbaar maken. 

Ook N-VA Sint-Gillis-Waas steunde het voorstel. Al had die partij liefst een een regenboogzebrapad gezien in elk van de vier deelgemeenten, Meerdonk, De Klinge, Sint-Pauwels en Sint-Gillis-Waas. "Met N-VA Sint-Gillis-Waas vinden we elke deelgemeente even belangrijk en willen we dus in elke deelgemeente het signaal geven ‘liefde is liefde’. We betreuren dat CD&V/Groen-Vooruit ons  voorstel heeft weggestemd en naar we vernemen er nu twee zebrapaden komen in Sint-Gillis-Waas op het Kalf en aan het gemeentehuis.", zegt Koen Daniëls (N-VA).  (mb)

 

Lees ook:

Nieuwe zebrapaden in centrum Stekene

STEKENE.  Vanaf vandaag worden in de Polenlaan en Dorpsstraat in Stekene verzakte zebrapaden in klinkers vervangen door gevleugelde zebrapaden. Gevleugelde zebrapaden zijn breder, waardoor er een...