Minitentoonstelling ‘Suske & Wiske: de verloren Van Eyck’

BEVEREN. Nog tot eind april loopt in de Beverse bibliotheek een minitentoonstelling rond het Suske & Wiske-album ‘De verloren Van Eyck’. De tentoonstelling toont onder andere met originele tekeningen hoe het album tot stand is gekomen.

Het album is ook voor Beveren belangrijk omdat het beroemde meesterwerk ‘Het Lam Gods’ van Jan Van Eyck er een rol in speelt. Beverenaar Joos Vijd was destijd de opdrachtgever van het schilderij. Vijd en zijn familie kregen dan ook een rol in het stripverhaal. De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib. 

Aan de tentoonstelling is ook een kleurwedstrijd verbonden. De kleurplaten werden verdeeld in de Beverse scholen. Wie nog geen kleurplaat heeft, kan er eentje afhalen in een van de filialen van de bibliotheek. Ingekleurde tekeningen kunnen er nog ingeleverd worden tot 30 april. (mb)

 

Lees ook:

Ontleen e-boeken op eigen toestel

SINT-NIKLAAS. Sinds deze week is het mogelijk om via de bibliotheek online e-boeken te ontlenen met een eigen e-reader, tablet, smartphone of computer.  E-boeken ontlenen was tot hiertoe enkel...

Beverse bib lanceert buggyroute op Boekstartdag

BEVEREN.  Deze voormiddag, tussen 9.30 uur en 12 uur, organiseert de bibliotheek van Beveren de Boekstartdag voor jonge lezertjes en hun ouders. In en rond de bib wordt animatie voorzien.