Palingfeest vzw De Klaproos met Pol Goossen als peter

BEVEREN. Vzw De Klaproos, het prive-nitiatief dat aan minder bedeelden zoveel prachtige dagen schenkt, haalt elk jaar de middelen om te kunnen bestaan, uit een grandioos palingfeest. Voor de organisatie van dit feest wordt gezorgd door het Comite Melsele 2000, dat wordt geleid door Danny Van Mullem. Het 4de Palingfeest wordt op zaterdag 4 en zondag 5 juni georganiseerd in de loods van Ludo Claessens in de Dambrugstraat 69 te Melsele. Dit jaar is Pol Goossen alias Frank Bomans uit "Thuis", peter van het gebeuren.

Pol Goossens wil zijn BV-schap enkel maar gebruiken als het wat kan betekenen voor dingen waar de wereld beter van wordt. Geen Parijs-Dakar of Fear Factor voor Pol. Zijn inbreng mag geen druppel op een hete plaat zijn, vindt Goossen, maar wel een druppel olie op et water. De acteur voelde zich dan ook gelukkig toen hij op de voorstelling van het Palingfeest tussen de mensen zat waar het voor De Klaproos om te doen is. "Daarom zet ik mijn kop op de affiche en kunnen grote en kleine projecten, als deze op mij rekenen. Vriendschap en onderdak schenken, vind ik de moeite waard", zo besloot 'Frank Bomans'.

Bij vzw De Klaproos gaat het om geld om rond te komen. Met de middelen die worden ter beschikking gesteld voor het Vlaams Fonds, is het onmogelijk de opvang te verwezenlijken voor personen met een handicap. Om een jaar goed te kunnen werken is er 64.000 euro nodig. Dankzij het Palingfeest wordt reeds de helft van het budget samengebracht.

Voorzitter Jo Smet garandeert dat bij De Klapros, elke euro die wordt uitgegeven, eerst wordt omgekeerd en dat er geen geld is om iets extra met te kopen. Hij vind de kwaliteit van de zorg erg belangrijk. De Klaproos opteert om de 10 mensen die er een definitieve thuis hebben gevonden en de 8 die er logeren, een echte huiselijke sfeer te bezorgen. De opbrengst van het Palingfeest is onmisbaar daarvoor.

Vorig jaar kwamen 1457 mensen eten en werd 500 kg paling opgediend en klaargemaakt door 162 medewerkers. Er kwam meer dan 32.000 euro in de kas en dat was al 7000 euro meer dan het eerste jaar.
Danny Van Mullem van het Comite Melsele 2000, is vol lof over zoveel vrijwilligers. De mensen van zijn comite steken er al hun energie in, ook al zijn zij niet rechtstreeks verbonden aan De Klaproos. Het Palingfeest is ook de enige actie die wordt opgezet en die moet voldoende financi? steun opleveren.

Medewerkers om paling te kuisen zijn er altijd welkom. Vrijdagavond beginnen ze er aan en het is uren werken maar duurde het aanvankelijk tot 2u 's nachts, de vele helpende handen maakten het mogelijk om vorig jaar reeds om 21u klaar te zijn. Zaterdag 4 juni kan de paling in 't groen of rood met brood of frieten worden gegeten om 17u en 19u. Er is ook kip met groenten. Prijs is 15 euro en voor kinderen is er spaghetti voor 5 euro. Zondag 5 juni wordt opgediend om12u en 13u.

Een belangrijke bijkomende activiteit  is "De Nacht van de Paling" op zaterdag 4 juni vanaf 21u. Een muziekgroep treedt dan op en om 21.30u brengt de "Allstars Band" met zangeres Sandy Maassen en met Melseelse muzikanten, ambiance met bekende covers. Daarna wordt nog een "Palingfuif" geserveerd. Bij dat alles kan het Comite Melsele 2000, rekenen op gratis medewerking.

"De Nacht van de Paling", is geen slechte formule: voor 15 euro paling eten, een optreden meemaken en dan nog van een fuif genieten. Gauw nog reserveren bij Danny Van Mullem  0495.50.50.85 of Michel De Sorte: 03.775.27.73 (F)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Jo Smet van vzw De Klaproos is in de wolken met de voetbalploeg die voetbalt voor het goede doel dat precies De Klaproos is. "Slechts twee ploegen van de wereld spelen voor een goed...

De bewoners van De Klaproos hadden elk een steen versierd die samen op een tafel werd gelegd.KALLO. Gisteravond hebben de bewoners van vzw De Klaproos symbolisch de eerste steen gelegd voor de...

BEVEREN. De vzw De Klaproos, dienst voor personen met een handicap, wenst een nieuwbouwproject te realiseren in de Steenlandpolder, langs de Beversedijk te Kallo. Daar zullen drie zorgvormen van de...

Tania Kloek zingt voor De Klaproos uit Beveren.BEVEREN. VZW De Klaproos, het opvanginitiatief voor personen met een handicap en met een huis in Beveren en Kallo, mag rekenen op Tania Kloek die nog...

De cheque van 1000 euro waar vzw De Klaproos heel wat mee kan doen.BEVEREN. In de polyvalente zaal van het politiecommissariaat werd door de vriendenkring van de lokale politie een cheque van 1000...

BEVEREN. VZW De Klaproos werkt aan een nieuwbouw in Kallo. Die moet de twee huidige vestigingen in Beveren en Kallo samen brengen. De vzw krijgt hiervoor van de gemeente Beveren een renteloze lening...