Sint-Niklaas coacht jongeren in ondernemerschap

SINT-NIKLAAS. Jongeren tussen 18 en 30 jaar krijgen de kans om met een persoonlijk begeleidingstraject hun eerste stappen in de ondernemerswereld te zetten. Hiervoor werkt de stad samen met het BAAS-project van Kavka vzw dat al in 6 steden en gemeenten actief is. 

Doel van het project is om jongeren aan te sporen om zich te laten inspireren door ondernemerschap in de meest brede zin van het woord. Ervaring mag maar is niet vereist om mee in het project te stappen. Na vormings- en coachingtrajecten gaan jongeren aan de hand van opdrachten, workshops en netwerkmomenten aan de slag met hun idee. Het traject start in het najaar van 2021. De stad hoopt een jaar later 20 nieuwe starters een vaste stek te kunnen geven in het Binnenwerk. 

vacature

De stad zoekt nog een community shaper om alles in goede banen te leiden. Geïnteresseerden kunnen de volledige vacature en procedure terugvinden op sint-niklaas.be/schakel-mee-voor-groei. (mb)

 

Lees ook:

Jongeren ruimen zwerfvuil op Moervaart

MOERBEKE. Het is vandaag de World Cleanup Day. Overal ter wereld steken mensen de handen uit de mouwen om zwerfvuil op te ruimen. In Moerbeke werken de sport- en jeugddienst samen om zwerfvuil te...

SPEED-YOU-UP laat jongeren ondernemen

SINT-NIKLAAS. SPEED-YOU-UP is een Europees project dat een ondernemerstraject ontwikkelt voor jongeren die een hoog risico hebben op schooluitval en voor jongeren die werkloos zijn. De trekkende...