20 elektrische deelwagens in het Waasland

REGIO. In tien Wase gemeenten staan twee elektrische deelwagens ter beschikking van zowel het gemeentepersoneel als de bevolking via het regionaal deelsysteem van Autopartners Share. Dit maakt deel uit van het actieplan ‘gedeelde mobiliteit’ binnen het project ‘Waasland Klimaatland’ van Interwaas. Interwaas ontving hiervoor van Vlaanderen de subsidie ‘lokale klimaatprojecten’. 

"Met het project elektrisch autodelen willen wij zowel aan de gemeenten (in het kader van dienstreizen) als aan de bevolking een duurzaam alternatief aanbieden. Op die manier stimuleren we niet alleen autodelen maar ook het elektrisch rijden.", klinkt het. Een deelwagen vervangt, afhankelijk van het type, tussen de 4 en 12 privéwagens. Wie kiest  voor autodelen in plaats van een eigen wagen, bespaart gemiddeld tussen de €1.000 à €3.000 per jaar. Hoe minder kilometers iemand aflegt, hoe voordeliger voor die persoon om over te stappen op het delen van een wagen. Wie dit wil berekenen, kan terecht op savewithcarsharing.be.

Via een app kunnen inwoners van Beveren, Hamme, Kruibeke, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht gebruik maken van alle deelwagens in alle deelnemende gemeenten. Registratie is gratis. Er wordt geen abonnements- of instapkost aangerekend. Enkel het effectieve gebruik moet betaald worden. 

Wie meer informatie wil, kan op dinsdag 30 maart 2021 om 19.30u deelnemen aan een webinar. Inschrijven kan via autopartnersshare.be/webinar. (mb)

 

Lees ook:

VoedSaam blijft bestaan

SINT-NIKLAAS. Door het wegvallen van subsidies kwam het voortbestaan van VoedSaam in het gedrang. Omdat het wegvallen van de vzw een financiële aderlating zou betekenen voor Wase hulporganisaties...

Wegwijs in je energieverbruik

STEKENE. Landelijke Gilde Stekene organiseert samen met onder andere Energiehuis Interwaas, Gemeente Stekene en Wase Wind, op 20 april een informatieavond over Energie en renovatie mogelijkheden. Er...