Laat het gras groeien tot 1 mei

REGIO. ByeByeGrass roept op om het gazon tot 1 mei te laten groeien. Volgens de organisatie heeft dat een positieve impact op het chronisch watertekort en op de waterrekening. "Hoe minder we het gazon maaien, hoe minder water we moeten geven, hoe meer vlinders en bijtjes we aantrekken en hoe meer CO2 we opslaan.", luidt het. 

De organisatie pleit verder om gazon wie weinig wordt gebruikt te vervangen door een bloemenweide, vaste planten, struiken of bomen. Dat past dan weer in de #SamenVoorBiodiversiteit campagne. Dit jaar opnieuw organiseert ByeByeGrass ‘De Grootste Bloemenweide van de Benelux’ waarbij er met zoveel mogelijk mensen samen gezaaid wordt, iedereen in zijn eigen tuin. Zo maken we allemaal puzzelstukjes die samen de grootste bloemenweide ooit kunnen worden. Inheemse en autochtone zaden kan je kopen via de groepsaankoop op zaden.byebyegrass.eu. (mb)

 

Lees ook:

Beveren steunt actie ‘Maai Mei niet’

BEVEREN.  De gemeente Beveren doet mee met de actie ‘Maai Mei niet’ van het magazine Knack. In die campagne wordt iedereen opgeroepen om het gazon niet of minder te maaien. Door minder te maaien...