Stadsbestuur waarschuwt handelaars voor frauduleuze reclameronselaar

SINT-NIKLAAS.  Het stadsbestuur van Sint-Niklaas waarschuwt voor fraude door het Duitse bedrijf ‘Media Service 24 Sarl’. Het bedrijf meldt zich telefonisch aan bij lokale handelaars en vraagt om bedrijfsgegevens op een fax te controleren en per kerende correcties terug te sturen. Altijd zit er een kleine fout in de gegevens van de lokale handelaar. De teruggestuurde fax wordt gebruikt als contractbevestiging, waarna de betrokken handelaar een factuur krijgt die kan oplopen tot 1.000 euro.

Het stadsbestuur beklemtoont dat het hier gaat om een duidelijk geval van frauduleuze handelspraktijken. Het stadsbestuur geeft geen nieuw plan uit, werkt niet samen met dit bedrijf en vraagt met nadruk aan handelaars om niet te reageren wanneer ze telefonisch gecontacteerd worden over een stadsplan.

Het stadsbestuur dient bij de politie klacht in tegen deze firma wegens misbruik van de goede naam van de stad Sint-Niklaas en vraagt aan de gedupeerde handelaars om elk ook apart klacht in te dienen bij de politie. Tenslotte vraagt het stadsbestuur ook aan de handelaars en bedrijfsleiders om bij het minste vermoeden van dergelijke malafide handelspraktijken onmiddellijk contact op te nemen met de communicatiedienst, op het nummer 03 778 30 81. (mb)

 

Lees ook:

Fraudeur licht gemeente Sint-Gillis-Waas op

SINT-GILLIS-WAAS. Er is ruim 87.000 euro verdwenen uit de gemeentekas van Sint-Gillis-Waas. Dat blijkt uit een rapport van Audit Vlaanderen. Dat rapport na een onderzoek dat volgde nadat de gemeente...

Gesjoemel in gemeentelijke boekhouding 

SINT-GILLIS-WAAS.  In Sint-Gillis-Waas is een ambtenaar van de financiële dienst op staande voet ontslagen nadat er verdachte transacties in de gemeentelijke boekhouding zijn vastgesteld. De gemeente diende...