Stekene plaatst eerste fietstelpaal langs Spoorwegroute

STEKENE. Aan de kruising van de Spoorwegroute met de Stekenestraat is een fietstelpaal geplaatst.  De Spoorwegroute is onderdeel van de fietssnelweg F41 Zelzate-Antwerpen en staat bekend als een belangrijke invalsweg voor fietsers naar het centrum van Stekene. De telpaal toont het aantal fietsers dat er die dag en gedurende het lopende jaar zijn gepasseerd en zorgt op die manier voor een positieve communicatie rond fietsen. Want, zo redeneert het gemeentebestuur, zien fietsen doet fietsen. Daarnaast zal de provincie Oost-Vlaanderen de cijfers gebruiken om haar fietsbeleid te optimaliseren. 

De gemeente Stekene levert heel wat inspanningen om het fietsen te promoten en dat loont: met een score 66,9 procent in het fietsrapport van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en de Fietsersbond bleek Stekene de beste Wase fietsgemeente. "Stekene telt veel mooie fietsroutes en fietsknooppuntenroutes en bovendien neemt de Stekenaar vaak de fiets. Ook nam de gemeente in 2020 deel aan de campagne ‘Blijven fietsen’ van de VSV, en riepen we daarbij onze inwoners op om te blijven fietsen.", zegt Lorette De Permentier, schepen van Toerisme en Sport. "Deze telpaal is alvast een mooie steun voor de inspanningen die de gemeente levert op vlak van fietsen. Uiteraard is het werk niet af. We blijven werken aan het versterken van ons fietsbeleid en blijven investeren in onderhoud van onze wegen en fietspaden. In het meerjarenplan 2020-2025 hebben we zelfs het budget voor onderhoud verhoogd van 400 000 naar 500 000 euro per jaar. We plannen onder meer nieuwe fietspaden in de IJzerhandstraat en Vlasrootstraat en zullen ook de fietspaden langs de Molenbeek en Hellestraat vernieuwen.", vult Kris Van Duysen schepen van Mobiliteit, aan. (mb)

 

Lees ook:

Extra bufferbekken langs fietssnelweg F411

SINT-NIKLAAS. Nog deze maand starten graafwerken voor de uitbreiding van de bufferbekkens ter hoogte van de Mechelen-Terneuzenwegel (fietssnelweg F411) en Spieveldstraat. 

Fietssnelweg F41 in Zwijndrecht geopend

ZWIJNDRECHT. Vrijdag is de fietssnelweg F41 in Zwijndrecht geopend. De fietssnelweg werd de voorbije maanden aangelegd tussen de Blauwe Hoevestraat en de Neerstraat en doorgetrokken tot aan de...

Wim Mommaers is nieuwe algemeen directeur van Stekene

STEKENE. Stekene heeft met Wim Mommaers een nieuwe algemene directeur. Hij werd tijdens de gemeenteraad van 26 april benoemd en legde op 24 mei de eed af. Als algemeen directeur leidt en coördineert Wim Mommaers...