Sint-Niklaas maakt werk van slimme verlichting 

SINT-NIKLAAS. In Sint-Niklaas loopt een project om in 14 straten en pleinen de openbare verlichting te vervangen door slimme verlichting. Door sensoren op de verlichtingspalen is het mogelijk om de verlichting op elk moment aan te passen en sfeerversterkend te werken. Bovendien vermindert met de nieuwe verlichting ook het energieverbruik en dus ook de CO2-uitstoot. 

In elf straten is verlichting reeds vervangen. Voor het Sint-Nicolaasplein, Houtbriel en Stationsstraat voorziet de stad vanaf komend voorjaar naast de slimme verlichting ook lichtscenario’s, aangepast aan de activiteiten en historische gevels. 

In de loop van dit jaar moet het project klaar zijn. Het totaal budget bedraagt 5.783.016 euro, waarvan 60 procent wordt gesubsidieerd door de Europese Unie. De bijdrage van de stad bedraagt  540.620 euro. (mb)

info: sint-niklaas.be/slimmeverlichting

 

Lees ook:

Jeugdtoerisme vraagt steun aan stad Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Het jeugdtoerisme in Sint-Niklaas is operationeel en financieel zwaar getroffen door de coronacrisis. In tegenstelling tot andere logies verstrekkende verblijven is het jeugdtoerisme...

Subsidies voor innovatieve landbouwprojecten

OOST-VLAANDEREN.  Coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona Puur Natuur vzw krijgt voor haar project ‘Van spelt tot brood in het Waasland’ subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen. 

Vlaams geld voor Wase sportinfrastructuur

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Het project Zwembad De Watermolen in Belsele krijgt ruim 1 miljoen euro subsidie voor de aanleg van een 50 meter-zwembad. De stad Lokeren krijgt bijna 179 duizend euro voor de...