Twintigtal actievoerders ondersteunen horeca met warme boodschap

SINT-NIKLAAS. Een twintigtal sympathisanten heeft zaterdagmiddag deelgenomen aan de droge kroegentocht. De actievoerders hingen aan een achttal horecazaken in de binnenstad een wasdraad op. Daar konden deelnemers en voorbijgangers boodschappen achterlaten om de horeca te ondersteunen.  

De caféuitbaters waren erg opgetogen over de aandacht die hiermee op hun problemen wordt gericht.  Want, zo luidt het, drooggelegde inkomsten, hoogoplopende kosten en ondermaatse compensatie dreigen bij alsmaar steeds meer uitbaters te zorgen voor een blijvende financiële kater. 

Initiatiefnemer PVDA Sint-Niklaas pleit voor het tijdelijk opschorten van alle facturen tot de cafés terug open kunnen en een kwijtschelding van de SABAM-kosten voor de periode dat de horecazaken gedwongen gesloten zijn.  Met deze actie sloot PVDA haar campagne van 'Winter van Solidariteit' af. (mb)

 

Lees ook:

Brouwerij Boelens heeft met DUST primeur beet

BELSELE. Het Waasland is een nieuw blondje rijker. Brouwerij Boelens lanceerde haar nieuwe bier DUST, een blond bier dat met 7,3% alcohol niet te zwaar is. Het bier is niet in de winkels te koop...

Eurodumpling plechtig geopend

LOKEREN. In Lokeren hebben burgemeesters Filip Anthuenis van Lokeren en Luc De Ryck van Temse het bedrijf Eurodumpling officieel geopend. Het bedrijf van de Chinese Temsenaar Tony Nai is het enige...