CD&V Beveren deed Poldertour 2005.

GROOT-BEVEREN . De bestuursleden en leden van de CD&V Beveren hebben een rondrit gemaakt door de poldergemeenten en de Waaslandhaven omdat het de meest "complexe regio" van de gemeente is. Wat vroeger een homogeen poldergebied was, staat nu onder niet aflatende druk voor expansie van een wereldhaven.
CD&V beseft goed dat de uitbreiding van de haven o.a. invloed heeft op het politiek klimaat. "De verdediging van de belangen van onze gemeenschap tegen de niet aflatende machtshonger van de Antwerpse havenlobby vormt samen met het zoeken naar evenwicht tussen de tegenstrijdige elementen en belangen, ??n van de grootste uitdagingen van de huidige generatie politici", aldus CD&V. Er wordt ook gewezen op de zeer ernstige mobiliteitsproblematiek voor de hele regio, als gevolg van de havenuitbreiding.
CD&V legt er nog eens de nadruk op dat zij de partij is die is geworteld in de lokale gemeenschappen, de ecologie en de landbouw. De aard en de werking van de partij richt zich nog steeds naar overleg en dialoog met de diverse groepen binnen de CD&V om zo tot een consensus te komen. De CD&V is jarenlang in Beveren de traditionele meerderheidspartij geweest en het is zij die heeft gebouwd aan een schitterende gemeente.
Voor de partij is de belangrijke generatiewissel waarbij de schepenen Robert Blommaert en Wilfried Lauwers hun schepenambt overlieten aan jongeren en burgemeester Smet de sjerp aan Marc Van de Vijver door gaf, op een democratische manier gebeurd.
De "Poldertour 2005", bracht de CD&V o.a. doorheen de polders, langs industri?le sites, het Groot Rietveld, de Putten, Fort Liefkenshoek, het Deurganckdok, Doelpolder Noord; het Paardenschor. De tocht werd besloten met een barbecue in Kieldrecht. De tocht deed CD&V besluiten: " In tegenstelling tot andere plaatselijke partijen, vormt de CD&V nog steeds een hechte groep en ??n partij". (F)