Babytheek Beveren opent op 5 januari de deuren

BEVEREN. Het Huis van het Kind opent op 5 januari de Babytheek Beveren in het voormalige strijkatelier aan de Pareinlaan 1 in Beveren. De babytheek kan het best omschreven worden als een bibliotheek voor babyspullen. Het uitleensysteem werkt ook op dezelfde manier als een klassieke bibliotheek.

Iedereen kan lid worden van Babytheek Beveren: ouders en grootouders, arm of rijk, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaanden… Spullen ontleden kan voor een lange termijn van max. 6 maanden, korte termijn van max. 3 maanden of een testtermijn van max. 3 weken. Het jaarlijks lidgeld bedraagt 20 euro. Gezinnen die recht hebben op een sociaal tarief krijgen vermindering.

"Als er een baby in aantocht is, dan moet men volgens de vele geboortelijsten heel wat nieuwe spullen aankopen. Nochtans worden veel babyspullen slechts kort of nooit gebruikt. Jonge ouders kijken aan tegen forse kosten, terwijl 4 op 10 kinderen in Vlaanderen opgroeien in armoede. De nieuwe uitleendienst voor babyspullen wil duurzaam babymateriaal toegankelijk maken voor iedereen.", zegt schepen Dirk Van Esbroeck. "Het project wil bijdragen aan de deeleconomie, want waarom een borstvoedingkussen aankopen als men dat binnen enkele maanden toch niet meer nodig heeft? Lenen is de ideale oplossing. Op deze manier draagt de gemeente Beveren bij tot een klimaat- en kindvriendelijke gemeente", aldus Stéphanie Van Troyen van Huis van het Kind.

In het begin zal de babytheek drie keer per maand de deuren openen. Zeven vrijwilligers zullen de ontleners verder helpen. Omwille van coronamaatregelen werkt de Babytheek enkel op afspraak. Een afspraak kan ingeboekt worden via de website beveren.be/babytheek. Wie wil, kan er al eens snuisteren in het aanbod. De babytheek is ook per email bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

Lees ook:

Ontleen e-boeken op eigen toestel

SINT-NIKLAAS. Sinds deze week is het mogelijk om via de bibliotheek online e-boeken te ontlenen met een eigen e-reader, tablet, smartphone of computer.  E-boeken ontlenen was tot hiertoe enkel...

Beverse bib lanceert buggyroute op Boekstartdag

BEVEREN.  Deze voormiddag, tussen 9.30 uur en 12 uur, organiseert de bibliotheek van Beveren de Boekstartdag voor jonge lezertjes en hun ouders. In en rond de bib wordt animatie voorzien. 

Maart is jeugdboekenmaand in Beveren

BEVEREN. In maart is het jeugdboekenmaand in de bibliotheek van Beveren. Dat betekent dat er de hele maand coronaproof initiatieven zijn om jeugdboeken in de kijker te zetten.  Zo is er een...

Speelkasten geven speelgoed een tweede leven

SINT-NIKLAAS. Wie ongebruikt speelgoed wil wegschenken kan terecht bij drie speelgoedkasten in de Gazometerwijk, op het speelplein aan de Pater Segersstraat en aan het gemeentehuis in...