Beveren wint verschillende prijzen op de Openbaargroen-awards

BEVEREN. De gemeente Beveren is verschillende keren in de prijzen gevallen bij de uitreiking van openbaargroen-award. De beste Vlaamse groenrealisaties worden jaarlijks uitgereikt door de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG). Naast Beveren stuurden nog 71 andere gemeenten een of meerdere projecten in. 

In de categorie laanbeplanting (beste groenrealisaties) kwam Hoge Wegel als 1ste laureaat uit de bus. De Hoge Wegel is dit voorjaar helemaal heraangelegd, aan de binnenzijde van de straat is het voetpad verwijderd waardoor er meer ruimte is ontstaan voor de groenaanleg.  De straat is vanaf het voorjaar tot in het najaar een waar bloemenparadijs geworden. De Hoge Wegel mocht ook de VMM-labels ‘Zonder is gezonder’ en de ‘Waterproof’ in ontvangst nemen. Dit staat voor een pesticidevrij beheer en waterrobuustheid.

Het plantenperk in de Gaverlandstraat in Melsele kreeg de 5e laureaatsprijs in de categorie ‘Plantenperken’. Daar werd de oude betegeling vervangen door groen. Daarnaast behaalde Beveren goud (3 bijen-symbolen) voor bijenvriendelijke initiatieven. Ook in het wedstrijdthema ‘Gemeente in bloei’ waarin de beste bloemenrealisaties werden bekroond, haalde Beveren 3 bloemensymbolen wat overeenkomt met goud. (mb)

de Hoge Wegel in Beveren