Sp.a-Beveren hekelt invoeren ledigingskost GFT-container

BEVEREN. De Beverse gemeenteraad keurde een regelment goed waardoor er voortaan bij het ledigen van de GFT-container niet enkel een kost per kilo zal worden aangerekend, maar eveneens een kost om de container leeg te maken. Daarmee wil het gemeentebestuur vermijden dat mensen een half gevulde container buiten zetten. 

Sp.a-Beveren gaat niet akkoord met de beslissing en de motivering. Voor de sp.a-fractie is het duidelijk: de gemeente wil de verwerkingskost zonder enige redelijke motivering aan de burger doorschuiven.  "Daarenboven dwingt men de burger om extra te betalen voor exact dezelfde dienstverlening in de warme periodes: wie gaat een halfvolle bak een volledige maand laten staan met alle gevolgen van dien? Wie de luxe wil van de zomer zonder maden door te brengen, kan daar dan extra voor betalen.", zegt raadslid Méline Rovillard. 

Hoewel het om kleine bedragen gaat, is het volgens raadslid Rovillard opnieuw tekenend voor de houding van het bestuur omtrent afvalverwerking: pro afbraak van dienstverlening en pro duurder worden van dienstverlening. "De fractie dringt aan op een ommezwaai wat dienstverlening voor de Beverse burger betreft.", besluit Rovillard. (mb)

 

Lees ook:

Stad Sint-Niklaas hervat dienstverlening in fasen

SINT-NIKLAAS.  De diensten van de stad starten opnieuw. Dat zal in verschillende fasen gebeuren. Vandaag gaan de diensten in het stadhuis, welzijnshuis, techniekhuis en de deelgemeentehuizen terug...