Kruispunt Truweelstraat-Mercatorstraat terug open

SINT-NIKLAAS. De werken aan het hruispunt Truweelstraat-Mercatorstraat zijn voorbij. Na een periode van verbeteringswerken is het kruispuint opnieuw opengesteld voor het verkeer.

Om de verkeersveiligheid te verhogen is de voorrangsregeling aangepast en zijn de eerste twee parkeerplaatsen weggehaald. De Truweelstraat heeft er nu voorrang en is de Mercatorstraat er smaller gemaakt. Een stop-bord moet duidelijk maken dat bestuurders komende uit de Mercatorstraat moeten stoppen aan het kruispunt. De stop wordt ook benadrukt door zebrapadverlichting. In een later stadium zullen ook in de oversteekplaatsen LED’s aangebracht worden.

Mogelijk verdere acties op het kruispunt worden bekeken bij de evaluatie van de circulatiemaatregelen die deze zomer ingevoerd werden in de Stationswijk. (mb)

 

Lees ook:

Politieactie in Stekene

STEKENE. De Politie Waasland-Noord heeft een gebiedsgebonden actie in Stekene gehouden. De actie was gericht op verkeersveiligheid. Op de N403 in Stekene werden 339 voertuigen gecontroleerd op hun...

Dorpskern Meerdonk wordt zone 30

SINT-GILLIS-WAAS. De proefopstelling voor de verkeerscirculatie die sinds oktober 2020 van kracht was in Meerdonk wordt nu definitief ingevoerd. Tegelijk wordt het volledige centrum van Meerdonk een...