Stekene wil deze legislatuur 2500 bomen aanplanten

STEKENE. Het gemeentebestuur van Stekene heeft het Bomencharter ondertekend. Daarmee engageert het gemeentebestuur zich om tijdens deze legislatuur minstens 2500 bomen aan te planten, gerekend vanaf 1 januari 2019 tot en met 31 december 2024. 

In 2019 en 2020 plantte de gemeente alvast heel wat nieuwe bomen aan, voornamelijk in het nieuwe speelbos in de Nieuwstraat. Voor de winter van 2020-2021 staat nog meer aanplanting op de planning, vooral straatbomen en laanbeplanting. “We kijken uit naar opportuniteiten om bijkomend bos aan te planten”, meldt bevoegd schepen Kris Van Duyse. “De ontwikkeling van het speelbos was er zo één, maar waarschijnlijk zullen we de volgende jaren nog wel dergelijke kansen op ons pad treffen. Ik heb in elk geval onze diensten gevraagd om actief uit te kijken naar mogelijkheden.”

bomencharter

Het Bomencharter is een initiatief van Jo Maes uit Bertem en is een samenwerking met het Centrum voor Botanische Verrijking VZW. Inmiddels hebben al 144 Vlaamse steden en gemeenten ingetekend, waaronder ook onze buurgemeenten Moerbeke, Sint-Gillis-Waas en Sint-Niklaas. Ook de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant engageerden zich al. Dit betekent al een streefdoel van bijna 1,6 miljoen bomen. (mb)

 

Lees ook:

Winteractie Natuurpunt Waasland

REGIO. Natuurpunt Waasland organiseert al meer dan dertig in oktober en november een plantactie. Het is een goed moment voor tuineigenaars om te kiezen wat ze in hun tuin laten groeien of welke...

Provincie ent stervende Reus van Waasmunster

WAASMUNSTER. De Provincie Oost-Vlaanderen is gestart met het enten van de grote beuk in het kasteelpark van Ortegat in Waasmunster. Deze 'Reus van Waasmunster' is meer dan 200 jaar oud en met een...