Fietsers krijgen voorrang op alle kruispunten van fietssnelweg F411

SINT-GILLIS-WAAS. Fietsers krijgen voortaan voorrang op alle kruispunten van de fietssnelweg F411, de fietssnelweg op de vroegere spoorwegbedding Mechelen-Terneuzen. Dat heeft het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas beslist. De regeling was al van toepassing op het grondgebied Sint-Niklaas.

De beslissing betekent dat de kruispunten van de F411 met de Geinsteindestraat, Shondstraat, Klokputweg, Heerweg, Aststraat en Stationstraat worden heraangelegd om de fietsers voorrang te geven op het verkeer dat de fietssnelweg kruist. Die kruispunten krijgen een verkeersplateau met een rode gemarkeerde fietsoversteek, een versmalling op de rijbaan. Rond het verkeersplateau zal een snelheidsbeperking van 30 km per uur gelden en 50 km per uur in de ruimere omgeving. De herinrichting van de kruispunten zal gespreid over meedere jaren gebeuren. Het kruispunten aan de  Geinsteindestraat komt als eerste aan de beurt, het kruispunt met de Stationstraat als laatste. Het kruispunt met de Reepstraat en de Kluizendijkstraat is een speciaal geval en zal apart worden aangepakt. 

De kosten worden geraamd op 253 256 euro. (mb)

 

Lees ook:

Beveren werkt aan veiligere schoolomgevingen

BEVEREN. De gemeente Beveren zet in op veiligere schoolomgevingen. Dat doet ze door verkeersprojecten van kleuter- en lagere scholen en preventieprojecten voor het secundair onderwijs te ondersteunen.

Sint-Gillis-Waas wil veiligere schoolomgevingen

SINT-GILLIS-WAAS. Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas wil de komende vier jaar de schoolomgevingen verkeersveiliger maken. Aan elke school komt er led-verlichtingen op zonne-energie aan de...

Proefproject enkele richting in centrum Meerdonk

MEERDONK. Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas start op 1 oktober in deelgemeente Meerdonk met een proefproject met enkele rijrichting in de Schoolstraat, Plezantstraat en het deel van de...