Tentoonstelling toont De Vos Reynaerde in 64 boekbanden

SINT-NIKLAAS. In de Sint-Niklase bibliotheek loopt een tentoonstelling van boeken met tekeningen van Reynaert De Vos. Het gaat om werken van 64 boekbinders van de stichting Handboekbinden. Zij bonden een nieuw Reynaertboek in met een hertaling van Walter Verniers en illustraties van Gustave Van de Woestyne, Henri Van Straten en Wim De Cock. De illustraties zijn soms gemaakt op de traditionele middeleeuwse manier, vaak ook met een knipoog naar de middeleeuwen door gebruik te maken van eigentijdse materialen en nieuwe technieken. De boeken werden eerst geëxposeerd in de Athenaeumbibliotheek in Deventer. 

In Sint-Niklaas is de tentoonstelling aangevuld met fraai ingebonden reynaerdiana uit de collecties van de Bibliotheca Wasiana, het Reynaertgenootschap en enkele privéverzamelingen. De tentoonstelling is nog tot met  zondag 27 september 2020 te bezichtigen in de bibliotheek van Sint-Niklaas, open van dinsdag tot en met donderdag van 10 tot 19 uur, op vrijdag van 10 tot 17 uur en in het weekend van 09.30 uur tot 12.30 uur. (mb)

 

 

Lees ook:

Ontleen e-boeken op eigen toestel

SINT-NIKLAAS. Sinds deze week is het mogelijk om via de bibliotheek online e-boeken te ontlenen met een eigen e-reader, tablet, smartphone of computer.  E-boeken ontlenen was tot hiertoe enkel...