Alternatieve editie voor Open Monumentendag

REGIO.  Open Monumentendag 2020 op 13 september wordt een alternatieve versie. Door de coronamaatregelen zal dit erfgoedfeest anders dan andere jaren verlopen met een variatie aan fysieke en digitale initiatieven. Het programma staat nog niet volledig op punt.

Tot hiertoe is er nog geen enkele deelnemer uit het Waasland. De dichtst bijzijnde deelnemer is de Sint-Margarethakerk Wintam in Hingene bij Bornem met een van de mooiste inboedels van de streek welke voor het merendeel komt uit de door overstromingen verlaten kerk van Nattenhaasdonk, de oudste nederzetting van de streek. 

Organisatoren kunnen nog tot 28 augustus inschrijven via openmonumentendag.be. (mb)

 

Lees ook:

Zondag is Open Monumentendag 

REGIO. Morgen, zondag 13 september wordt op verschillende plaatsen Open Monumentendag georganiseerd. Het is dit jaar geen groot publieksevenement maar toch kan je op architecturale ontdekkingstocht. In Sint-Niklaas...

Elke dag Open Monumentendag

REGIO. Vlaanderen en vzw Herita hebben gisteren de Open Monumentenkaart gelanceerd. Met de kaart wil de Vlaamse overheid het draagvlak voor erfgoed verhogen en de Vlaamse monumenten nog meer in de...

Zondag vindt de 30e Open Monumentendag plaats

REGIO.  Zondag 9 september wordt de dertigste editie van Open Monumentendag georganiseerd. In de hele provincie Oost-Vlaanderen stellen tal van monumenten hun deuren open voor het publiek.