Openbare raadpleging nieuwe havenuitbreiding

BEVEREN/ZWIJNDRECHT. Vandaag start de publieke raadpleging voor een nieuwe uitbreiding  van de Antwerpse haven op het grondgebied van Beveren en Zwijndrecht. Om de verwachte groei van de containergrafiek op te vangen, wil de Vlaamse regering extra mogelijkheden voor containerbehandeling voorzien. 

Het gaat om een extra containerterminal ten westen van de Kieldrechtsluis, demping van het Noordelijk Insteekdok en de aanleg van een Tweede Getijdendok dat dwars op het Deurganckdok aanzet. Gelijktijdig zullen een aantal haventerreinen voor logistiek/industrie ontwikkeld worden, de aanleg van nieuwe wegen, spoorwegen en mogelijkheden voor binnenvaart. 

Tot 11 september ligt de projectsonderzoeknota ter inzage in de gemeentehuizen van Beveren en Zwijndrecht. Reageren op de nota kan tot 11 september via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Reacties kunnen ook binnengebracht worden op de gemeentehuizen van Beveren en Zwijndrecht. (mb, archieffoto: Havenbedrijf)

 

Lees ook:

Haven van Antwerpen tekent partnerschap met UNICEF

REGIO. Port of Antwerpen is samen met de haven van Conotou in Benin een partnerschap met UNICEF aangegaan. Bedoeling is om duurzame toeleveringsketens te stimuleren. Binnen het partnerschap zal een...

Vierde editie Havenland Run & Walk

BEVEREN. Dit weekend vindt de vierde editie van de Havenland Run & Walk plaats. Met het terrein van KSK Kallo aan de Kapeldijkstraat als start- en aankomstplaats hebben wandelaars en lopers keuze uit...