Sint-Niklaas werkt aan fietsveiligheid

SINT-NIKLAAS. Op verschillende plaatsen in de Parklaan zijn er aanpassingswerken uitgevoerd om het fietspad te verbeteren. De werken moeten het fietscomfort verbeteren en het aantal ongevallen door afslaande bewegingen terugdringen. Het gaat om het op hoogte brengen van het fietspad ter hoogte van de aansluiting met de Clement Heirmanstraat, de Schoolstraat, de August Nobelsstraat en de August De Boeckstraat. Met gemiddeld 987 fietsers per dag is de Parklaan een drukke fietsroute.

Binnenkort wordt ook nog het traject tussen de Schoolstraat en de Moerlandstraat aangepakt. Daar zullen de kleine klinkers op het fietspad worden vervangen door rode beton. Tegelijk zal de aannemer het fietspad op de aansluiting met de Peter Benoitstraat op hoogte brengen. Nadien wordt het voetpad vernieuwd. Deze werken starten op 25 mei en moeten klaar zijn tegen 30 juni. De kostprijs van het project bedraagt 310.000 euro.

Tenslotte staat ook de oversteek ter hoogte van de Schoolstraat, kant Tereken, nog op het programma. Die zal worden aangepakt bij de uitvoering van het rioproject Tereken dat in de loop van de herfst van start gaat. (mb)

 

Lees ook:

Onderhoudswerken op N16 in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS.  Het Agentschap Wegen en Verkeer begint morgenvroeg, dinsdag 10 april, met onderhoudswerken op de Parklaan in Sint-Niklaas. Er komt een nieuwe laag asfalt op de strook van aan de...