Windstil Stekene protesteert tegen komst extra windturbine

STEKENE.  Nadat buurtcomite Windstil Stekene in 2017 ten strijde trok tegen de plaatsing van 6 windturbines met een tiphoogte van 180 meter door Fortech-Wase Wind en Engie Electrabel in een bosrijk gebied langsheen de E34, trekt het nu opnieuw ten strijde. Nu strijdt het buurtcomite tegen een extra windturbine die Storm 30 bvba wil plaatsen in hetzelfde gebied. Deze nieuwe turbine heeft een tiphoogte van 200 meter. 

Storm 30 bvba diende reeds eind augustus een aanvraag voor een vergunning in. De aanvraag werd in december 2019 geweigerd door de Bestendige Deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen.  Begin maart diende het bedrijf een nieuwe aanvraag in. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift loopt tot en met 4 mei 2020. Volgens Windstil Stekene komt deze nieuwe turbine te dicht bij woningen gebouwd worden, waardoor die last krijgen van slagschaduw. En dus roept het buurtcomité op om bezwaarschriften in te dienen. Op haar website biedt het buurtcomité een bezwaarschrift aan dat kan worden afgedrukt en voor zondag 3 mei om 16.00 uur bij het comité worden bezorgd. (mb)

info: windstilstekene.be

 

Lees ook:

Nieuwe polyvalente zaal en bibliotheek in Stekene

STEKENE. De gemeenteraad van Stekene heeft een aanpassing aan het meerjarenplan 2020-2025 goedgekeurd. De goedgekeurde wijzigingen gaan onder andere over de bouw van een nieuwe polyvalente zaal via...

Sinterklaasactie voor Stekense kinderen

STEKENE. Door de coronamaatregelen zal er in Stekene geen grootste sinterklaasshow worden georganiseerd. In plaats daarvan is er een tekenactie om Sinterklaas te verwelkomen.