Lokerse stadsgebouwen dicht voor bezoekers tot einde maart

LOKEREN. Het stadsbestuur van Lokeren besliste gisteren om alle evenementen die plaatsvinden in de stadsgebouwen tot en met eind maart te annuleren. Dat betekent dat het Cultuurcentrum Kerkplein en Torenstraat, stadsmuseum, bibliotheek, Sport- en Jeugdcomplex en alle sporthallen op het grondgebied van de stad de deuren sluiten tot het einde van de maand.

De telefonische dienstverlening blijft gedurende de sluiting echter wel behouden tijdens de normale openingsuren. Ook de loketten van de stadsdiensten en het Sociaal Huis blijven vooralsnog open tijdens de gangbare openingsuren. Ook via mail blijven de diensten bereikbaar. Toch vraagt de stad om niet-dringende bezoeken aan de stadsdiensten uit te stellen en waar mogelijk aanvragen online te doen.  Voor organisatoren en bezoekers van privéinitiatieven geldt het advies om niet-noodzakelijke of dringende bijeenkomsten uit te stellen of te annuleren. 

Burgemeester Filip Anthuenis benadrukt dat er geen reden is tot paniek maar wil de inwoners wel de ernst van de situatie laten inzien. Hij vraagt daarom met aandrang de preventieve, alsook de hygiënische maatregelen strikt toe te passen. "Gezond verstand is hier absoluut noodzakelijk.", aldus Anthuenis. (mb)

 

Lees ook:

Weekupdate covid-cijfers AZ Nikolaas & AZ Lokeren

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. De ziekenhuis groep AZ Nikolaas-AZ Lokeren heeft de covid-cijfers van deze week bekend gemaakt. Maandag waren er 6 covid-patiënten opgenomen, dinsdag 9 waarvan er 6 op...

Meer ziekenhuisopnames door covid

SINT-NIKLAAS/LOKEREN.  Deze week is er een lichte stijging in het aantal patiënten met covid-19 in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Dat blijkt uit de weekcijfers. Maandag en dinsdag waren er 6 personen met...