Sint-Gillis-Waas annuleert evenementen en sluit woonzorgcentrum

SINT-GILLIS-WAAS. In navolging van de federale regering neemt ook het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas preventieve maatregelen in het kader van de coronacrisis. Zo sluit het woonzorgcentrum van 12 maart tot 19  april de deuren voor externe bezoekers. 

Verder worden een aantal evenementen geannuleerd zoals de infovergadering over het Parochiehuis in De Klinge op donderdag 12 maart, de boekvoorstelling in de bibliotheek op vrijdag 13 maart, de opendeurdag van het Welzijnshuis op zaterdag 14 maart,  aanplanting van het geboortebos en ontbijt op zaterdag 14 maart en het Seniorenbal op donderdag 19 maart. De gemeente bekijkt of er nog andere evenementen moeten uitgesteld worden. 

Burgemeester Maaike De Rudder benadrukt dat de maatregelen van de waarnemend provinciegouverneur verplicht opgevolgd moeten worden. Dat betekent dus dat alle indoor evenementen met meer dan 1.000 personen worden verboden tot en met 31 maart 2020. Organisatoren van indoor evenementen met minder dan 1.000 deelnemers en organisatoren van outdoor evenementen worden gevraagd om in de mate van het mogelijke het 'social distancing' beleid om te zetten in concrete maatregelen. Zij moeten ook de risicogroepen (personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, kinderen jonger dan 6 maanden, zwangere vrouwen, personen met een verzwakt immuunsysteem, ...) afraden om aan de evenementen deel te nemen.

Verenigingen die via de gemeente een zaal gereserveerd hebben, kunnen die tot en met 31 maart gratis annuleren. (mb, foto: Polina Tankilevitch)

 

Lees ook:

Weekupdate covid-cijfers AZ Nikolaas & AZ Lokeren

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. De ziekenhuis groep AZ Nikolaas-AZ Lokeren heeft de covid-cijfers van deze week bekend gemaakt. Maandag waren er 6 covid-patiënten opgenomen, dinsdag 9 waarvan er 6 op...

Meer ziekenhuisopnames door covid

SINT-NIKLAAS/LOKEREN.  Deze week is er een lichte stijging in het aantal patiënten met covid-19 in AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Dat blijkt uit de weekcijfers. Maandag en dinsdag waren er 6 personen met...