Nieuw kraamzorgteam in Lokeren

LOKEREN.  Solidariteit voor het Gezin start vandaag met een nieuw kraamzorgteam in de Lokerse regio. Een team van 8 gemotiveerde verzorgenden staan klaar om nieuwe moeders en moeders in spé verder te helpen. Daarmee wil Solidariteit voor het Gezin een antwoord bieden op de verkorte ligduur in de ziekenhuizen.

Een kraamverzorgende zal moeders helpen bij de verzorging en voeding van de baby. Om de moeder te onlasten, kan die ook lichte huishoudelijke taken uitvoeren. Het voorbije jaar heeft de organisatie in de regio Lokeren 283 jonge gezinnen geholpen wat betreft kraamzorg. Iedereen kan beroep doen op het nieuwe kraamzorgteam, onafhankelijk van het ziekenfonds. 

"We zijn er sterk van overtuigd dat onze kraamzorgteams hierbij meer kwaliteit zullen bieden zodat de zorg bij de pas bevallen mama én het kind nog beter omkaderd wordt", aldus Erwin Devriendt, afgevaardigd bestuurder bij Solidariteit voor het Gezin. (mb)

 

Lees ook:

Nieuwe vroedvrouwenpraktijk in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. In de Peter Benoitstraat in Sint-Niklaas is een nieuwe vroedvrouwenpraktijk geopend. Drie vroedvrouwen werken er samen om zorg op maat aan te bieden, zoals zwangerschapsbegeleiding....

Digitalisering vindt weg in kraamzorg

SINT-NIKLAAS. In heel wat sectoren heeft de digitalisering z'n ingang gevonden maar de kraamzorg bleef een beetje afwezig. Daar komt nu verandering in. De opleidingen Vroedkunde en ICT van de...