Sp.a Beveren dient motie in ter afkeuring van de holebi-vrije zones in Polen

BEVEREN.  De SP.a-fractie in Beveren heeft een motie ingediend waarin het aan het gemeentebestuur vraagt om een standpunt in te nemen tegen de aangekondigde holebi-vrije zones in Polen en het plan formeel te verwerpen. Ook vraagt de fractie dat het Beverse gemeentebestuur de bevriende Poolse gemeente Czchów vraagt om zich eveneens uit te spreken tegen deze holebi-vrije zones en de anti-holebi resolutie op niveau van de provincie formeel af te wijzen en te verwerpen. 

In november werd bekend dat in een 80-tal Poolse gemeenten holebi’s en transgenders niet meer binnen mogen. Tegen dat besluit kwam al heel wat protest. Ook Sp.a Beveren noemt de beslissing een ernstige schending van fundamentele rechten en vrijheden van de mens. De ingediende motie staat op de agenda van de gemeenteraad van 27 december.  (mb)

 

Lees ook:

Beveren keurt holebi-vrije zones in Polen af

BEVEREN. De Beverse gemeenteraad heeft de motie van de sp.a-fractie goedgekeurd, waarmee het holebi-vrije zones in Polen afkeurt. Een 80-tal gemeenten in Polen voerden eerder dit jaar zones in waar...