Natuurpunt bedankt sponsors met wandeling

STEENDORP. Natuurpunt vzw heeft met de steun van verschillende sponsors de gronden en oude kleiputten in de Vuurkouter in Steendorp kunnen aankopen. Dat is goed voor ruim 20 755 m² aan ondergelopen kleiputten waar heel wat watervogels, ijsvogels en vissen leven. In de lente bloeit er de slanke sleutelbloem.  Natuurpunt wil met de aankoop van de gronden dit natuurbiotoop vrijwaren van toekomstige verkavelingen. 

Om de sponsors te bedanken organiseert Natuurpunt Waasland Scousele morgen, zondag 8 december, een begeleide wandeling doorheen het gebied. De wandeling vertrekt om 13.30 uur aan het Natuurhuis in de Kapelstraat in Steendorp. Vandaar gaat het richting Vuurkouter. De sponsors krijgen ook een exclusieve tegel ‘Vuurkouter’ ontworpen door ceramist Leo Van der heyden uit Temse.

De oude kleiputten kennen een lange geschiedenis. In 1571 waren er reeds 8 gelagen (kleiontginning) op deze plaats. Ze maken deel uit van een lange geschiedenis van steenbakken en  intensieve handenarbeid door mannen, vrouwen en kinderen in de kleinijverheid.  (mb)

 

Lees ook:

Vier vaderdag op de boerderij

REGIO. Aanstaande zondag is het vaderdag. Met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen verwelkomen 8 Oost-Vlaamse landbouwers de papa’s en hun gezin op hun boerderij, in hun serre of op hun weides...

Meer natuur dankzij recyclage van frituurolie

LOKEREN. Het Lokerse bedrijf Quatra, Natuurpunt en intercommunale Durme-Moervaart (IDM) slaan de handen in elkaar om meer natuur te realiseren in Lokeren. Quatra ontwikkelde de OlioBox om gebruikte...