Beveren en Burcht vieren Sint-Maarten

BEVEREN/BURCHT. De Sint-Martinusparochies Beveren en Burcht vieren vandaag Sint-Maarten.  In Beveren start de viering reeds om 10 uur ‘s ochtends met de pannenkoekenbak van de  scouts Sint-Hieronymus op het marktplein. Het Koninklijk Sint-Maartencomité Beveren opent om 14 uur haar tent op de Grote Markt waar onder meer de Sint-Maartenstripel verkocht zal worden.

Zowel in Beveren als in Beveren zal Sint-Maarten snoep uitdelen. In Beveren start de Sint-Maartenrondrit om 12 uur in de Europalaan doorheen Beveren. Onderweg zal er op verschillende plaatsen tijd zijn om te grielen. Rond 16 uur vertrekt de grote Sint-Maartenstoet aan het kruispunt van de Diederik Van Beverenlaan met de Sint-Martenslaan. Via de Oude Zandstraat gaat het gevolg naar de Grote Markt waar een massa griel zal plaatsvinden. 

In Burcht start de Sint-Maartenstoet rond 14 uur aan het Kerkplein voor een rondgang door Burcht. Een uur later eindigt de rondgang op het Kerkplein waar Sint-Maarten snoep zal gooien voor alle kinderen. (mb)

 

Lees ook:

Beveren vierde Sint-Maarten

BEVEREN. Beveren vierde gisteren Sint-Maarten. Door de stijgende covid-cijfers was de massagriel op de Grote Markt geannuleerd. Dat zorgde duidelijk voor meer toeschouwers langs het parcours van de...

Zaad Beverse Diktator scoort in Amerika

BEVEREN. De hengst Diktator is in Amerika in de prijzen gevallen als dekhengst. Het paard werd in 2003 geboren op de Boslandhoeve van paardenfokker Jos Van den Branden, in Beveren ook gekend als...