Zwijndrechtse Animo-afdeling start met fuif

ZWIJNDRECHT/BURCHT. Ook in de gemeente wil de nieuwe sp.a. jongerenbeweging 'Animo' van jong links, voet aan de grond zetten. Het is de bedoeling om jongeren tussen 14 en 30 jaar in contact te brengen met de politiek en de socialistische beweging. Animo heeft daarvoor een links en sociaal jongerenprogramma. De lokale Animo-afdeling geeft op zaterdag 14 mei het officieel startschot met een knallende fuif in 'Ons Huis' te  Burcht. De jeugd vanaf 16 jaar wordt uitgenodigd op deze "Animal Rock". Er zijn optredens om 21u van Steamy Grease, om 22u The Daillies, om 23u: Chila's Fate en om 24u The Senators. De afterparty wordt verzorgd door DJ Bart. De inkom bedraagt 5 euro.
De jongerengroep van sp.a wil kleur geven aan een nieuwe generatie. "We denken dat politiek veel meer moet zijn dan eindeloos vergaderen", aldus Yannick Cabus de verantwoordelijke voor de communicatie, " We vinden dat de wereld best een stukje linkser en verdraagzamer mag worden".
 Animo staat dan ook voor vinnige debatten, leuke acties en inhoudelijke discussies. Maar ook voor fuiven, tentenkampen, en internationale uitwisselingen. Ze willen samen met andere progressieve organisaties de politiek ontdekken en be?nvloeden maar telkens met veel aandacht voor de leefwereld van de jongeren.
De vereniging werkt in gemeentelijke en provinciale of regionale afdelingen. Er is ook animo aan universiteiten. Overal in Vlaanderen zijn er dus animo -ers die hun gemeente of stad jonger en linkser willen maken.
De voorzitster van Animo Zwijndrecht/Burcht is Ann Kauwenberghs.(F)