Aardbeitentoonstelling streling voor het oog

MELSELE. Donderdagnamiddag werden de Aardbeifeesten officieel geopend met de openstelling van de aardbeitentoonstelling "Kunstbees". Dat gebeurde in aanwezigheid van alle gemeentelijke prominenten en Vlaams Volksvertegenwoordiger Jos De Meyer. Opvallende aanwezig was ook Jos Aps (80) de man die de aardbeifeesten mee groot heeft gemaakt, zelfs als presentator.Voorzitter J. van Doorsselaere sprak het welkomswoord en noemde het een prachtige en kwalitatieve tentoonstelling.

Deze 30ste uitgave van de tentoonstelling werd ingeleid door Robert Blommaert. 'Kunstbees' is een organisatie die de link legt tussen tuinbouwproducten, de Unizo -activiteiten en kunst. Als handelaars, winkeliers hun producten zo aantrekkelijk mogelijk aan de verbruiker willen voorstellen, dan is kunst niet ver weg.


De tentoonstelling toont ware juweeltjes, gecre?d door zowel professionelen als amateurs en ondersteunen het geheel. De Aardbeitentoonstellingen waren altijd al aantrekkelijk, maar dit jaar komt er nog het facet "Kunst" bij. Subliem werk in schitterende kleuren, komt zelfs uit de scholen, de academie voor Schone Kunsten Beveren en deze voor beeldende kunst uit Wilrijk.


Robert Blommaert richtte dankbaarheid en hulde naar de dames van de KVLV. Al 30 jaar stelt het aardbeicomite de KVLV-inbreng op prijs. Reeds toen er nog sprake was van de "EBES-leskeuken" maakten zij hapjes en proevertjes. Het was de voorloper van de nu succesvolle "Proefmarkt". KVLV zorgt ook al vele jaren voor bloemstukjes.
De Aardbeitentoonstelling 2005 in het teken van 'Kunstbees' brengt de bezoeker in een aparte wereld van zeer veel verscheidenheid. De omkadering van de talrijke kistjes aardbeien, was nooit eerder zo kunstzinnig. Een bezoek is een must. De openingsplechtigheid werd bijgewoond door Carla Durlet, nationaal voorzitster KVLV.(F)