Wie heeft de mooiste kist aardbeien en de dikste bees?

MELSELE. De aardbeitelers hebben ter gelegenheid van de aardbeifeesten een originele wedstrijd. Ze kunnen deelnemen naar de zoektocht naar "De mooiste kist". Het is een organisatie van de Koninklijke Bedfrijfsgilde Groente- en Aardbeitelers Waasland i.s.m. Profuco, Veiling Hoogstraten, Mechelse Veilingen en Veiling Brava.
Er zijn prachtige hoofdprijzen te winnen, van bijvoorbeeld 500 euro voor de winnaar tot 125 euro voor de 2de tot de 5de prijs. Het aardbeicomit? schenkt er nog bons bij ook. De wedstyrijd vindt plaats op donderdag 5 mei met en keuring door mensen uit het vak. De prijsuitreiking is voorzien voor zondag 8 mei om 19.30u in de terrastent van de tentoonstelling, in aanwezigheid van de directies van de deelnemende veilingen.
Een andere, meer ludieke wedstrijd, zoekt op zaterdag 7 mei naar de "Dikste bees". Wie wil deelnemen komt met zijn vruchten naar de terrastent, ten laatste om 20u. De reuze-aardbeien zullen vakkundig volgens een reglement gekeurd en gewogen worden. De ereprijs wordt geschonken door ex-schepen Robert Blommaert. De andere prijzen komen van de Koninklijke Bedrijfsgilde Groente- en Aardbeitelers Waasland. De prijsuitreiking is voorzioen voor zondag 8 mei om 19.30u in de terrastent.(F)