Beveren verkoopt sporteendjes ten voordele van de Special Olympics

BEVEREN.  Beveren is gestart met de verkoop van sporteendjes ten voordele van de atleten van de Special Olympics. Er is keuze uit vijf verschillende types: voetbal-, vechtsport-, tennis-, zwem- of volleybaleendje. Zo’n eendje kost 5 euro waarvan 2 euro wordt geschonken aan Special Olympics Belgium voor hun werking. De eendjes worden verkocht via de Beverse kleuter- en lagere scholen, een aantal sportclubs, verenigingen en winkels en op het gemeentehuis, Ter Vesten, Bib Beveren, de Sportdienst en de Technische dienst. Bij het inpakken van de eendjes kreeg de Sportdienst hulp van de mensen van Home en Dagcentrum De Bron, Sociale Kruidenier De Brug, Hof Ter Welle en Dagcentrum Sint-Niklaas. Het hoekpand aan de Vrasenestraat-Donkvijverstraat wordt i.s.m. Winkeldorp Beveren ingericht als promotievitrine voor de spelen en de verkoop van de sporteendjes. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium vinden van 29 mei tot en met 1 juni plaats in Beveren en Sint-Niklaas. 

"Met de verkoop van de eendjes willen we onze inwoners warm maken voor het evenement. We hopen op zoveel mogelijk supporters om de atleten, waaronder ook een aantal Beverse toppers, te komen aanmoedigen tijdens de Nationale Spelen. Met de winst van de verkoop van de sporteendjes willen we het fantastisch werk dat Special Olympics Belgium levert een extra duwtje in de rug geven. Special Olympics Belgium wil mensen met een verstandelijke beperking alle mogelijkheden bieden om aan sport te doen. Dit helpt hen ook om zich zowel op persoonlijk als sociaal vlak verder te ontplooien. De organisatie wil met de spelen ook het taboe rond verstandelijke beperking doorbreken. Deze missie willen wij als gemeente uiteraard graag onderschrijven.", aldus schepen van sport Katrien Claus. 

brochure

De gemeente gaat samen met de volgende editie van Onze Gemeente een speciale brochure over de Special Olympics in Beveren verspreiden. Inwoners kunnen het nummer vanaf 18 april in de bus verwachten. De brochure zal het programma van het evenement bevatten. Op het programma staan, naast de sportwedstrijden, ook gratis randanimatie voor klein en groot, optredens en DJ-sets in Sportpark Beveren.

Gezocht: vrijwilligers

Wie wil meewerken het evenement, kan de gemeente Beveren contacteren via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar het nummer 03 750 18 80. Op 25 april om 19.30 uur is er een infomoment voor vrijwilligers op de Sportdienst, Klapperstraat 103 in Beveren. (mb)

 

Lees ook: