Burgemeester Moldovita verwacht collega Denert

KRUIBEKE. Tijdens de reis die schepen Irene Gorrebeeck met Minister De Gucht maakte in Roemeni?werd in Moldovita ook van gedachten gewisseld met de plaatselijke burgemeester Chiforec Nicolaie. Er werd met hem gesproken over mogelijke toekomstige projecten.

Op het vlak van de gezondheidszorg hopen de beide partnergemeenten in de nabije toekomst te kunnen starten met een lokale mediotheek en hoopt men een mutualistische werking te kunnen uitbouwen. Wat ouderenzorg betreft hoopte de burgemeester van Moldovita, steun te krijgen voor de inrichting van een klein verzorgings - en rusthuis in de gemeente. In samenwerking met de provincie heeft de gemeente een oud schooltje gerenoveerd en opgeknapt.  Bedoeling is hier een 15-tal, vooral alleenstaande bejaarden op te vangen. De meesten onder hen leven op dit ogenblik in erbarmelijke omstandigheden en wachten met spanning op de opening van dit rusthuisje.


De burgemeester vertelde dat hij wil werken met 1 verpleegkundige en dat de gemeente 5 werkloze mensen wil inzetten in dit project. Deze zouden door de verpleegkundige opgeleid en begeleid worden om bejaarden in dit tehuis op te vangen.


 Op dit ogenblik ontbreken echter de financi? middelen voor de materi? inrichting van het rusthuis. Een lijstje met de zaken die nodig zijn vooraleer men het project officieel kan en mag openen, leerde schepen Gorrebeeck, dat er nood is aan: 16 bedden, 1 diepvries, 3 ijskasten, 16 matrassen, 16 stoelen, een aantal tafels, 2 televisietoestellen, keukengerei zoals potten,pannen en bestek, 1 gasvuur en ongeveer 75 m2 vast tapijt. Voor een financiële tussenkomst in de loonkosten van de werknemers, een minibusje voor het ophalen van bejaarden uit het dorp en een echografietoestel is men ook op zoek naar financi? ondersteuning.


De burgemeester zei verder nog dat de  mensen in Moldovita ook zeer uitkijken naar een eventueel bezoek van de Kruibeekse burgemeester Antoine Denert aan Moldovita.  Hij hoopte van ganser harte dat Denert dit jaar de gelegenheid zou vinden om dit ook effectief te doen.(F)