CrossFit Gym Project roeit klok rond voor prematuurtjes

SINT-NIKLAAS.  CrossFit Gym Project organiseert zaterdag voor de tweede keer ‘Row for Life’, een 12-uren roeimarathon.  Met deze marathon wil CrossFit Gym in het kader van de Warmste Week geld inzamelen voor de vzw ‘Dappere B-Engeltjes’. De vzw is verbonden aan UZ Gent en ondersteunt ouders van te vroeg gebeuren baby’s. Met de opbrengst kan de vzw onder meer decoratie om ziekenhuiskamers huiselijker in te richten of speciale kledij voor premature baby’s aankopen die niet door het ziekenhuis zelf voorzien worden. 

Er zijn twee varianten: de competitie waarbij team met doorwinterde roeiers het tegen elkaar opnemenen en zoveel mogelijk kilometers roeien. Daarnaast is de fun-wedstrijd, waarbij liefhebbers het hun sportieve steentje willen bijdragen. Een tombola en een winterbar maken het evenement compleet. 

"We zetten met onze Warme Actie graag onze schouders onder deze vzw, want het werk dat ze verrichten en steun die zij bieden zijn cruciaal voor ouders van te vroeg geboren baby’s en hun omgeving. We hopen met onze actie er voor te kunnen zorgen dat ze in de toekomst hun activiteiten kunnen verderzetten. De inschrijvingen voor de roeimarathon zijn intussen afgesloten, maar je kan de Dappere B-Engeltjes nog steunen langs te komen voor een hapje of een lotje te kopen voor onze tombola. We krijgen voor Row For Life 2.0 ook al de steun van verschillende sponsors, maar alle hulp blijft welkom!", vertellen organisatoren Jolien Stremersch en Shaun Verrekt.

Row for Life gaat door op zaterdag 15 december tussen 9u en 21u in de August De Boeckstraat 9F in Sint-Niklaas.  (mb)

 

Lees ook:

Inzamelactie schoolmateriaal

STEKENE. Binnen een maand start het nieuwe schooljaar en trekken duizenden kinderen opnieuw met een gevulde boekentas naar school. België heeft echter één van de hoogste kinderarmoedecijfers van...

Provincie schenkt bijna 19000 euro aan Warmse Week

REGIO. De Provincie Oost-Vlaanderen schenkt 18 965 euro aan de Warmste Week. Het personeel van de provincie organiseerde de voorbije weken onder andere eek kerstmarkt en een zwemmathon. Die acties...