Open Werf Storm-windpark Melsele

BEVEREN.  Windparkontwikkelaar Storm organiseert zondag een open werfdag op de werf van haar windmolenpark ten zuiden van de E34. Ter hoogte van de Melseledijk bouwt Storm drie windturbines met een tiphoogte van 150 meter en een elektrisch vermogen van 2 MW. De windmolens zullen jaarlijks 17.500 MWh aan groene stroom produceren, het equivalent van het jaarverbruik van 5.100 gezinnen. Het windpark zal begin volgend jaar operationeel zijn. 

"De energiebevoorrading is meer dan ooit een hot topic", vertelt Eveline D.Milonas van Storm. "Windenergie wilt deze problematiek op een duurzame manier mee aanpakken. Toch merken we dat er over windenergie vaak nog veel vragen zijn. Een open werf is een ideaal moment om daar dieper op in te gaan. We kijken er naar uit de inwoners van Beveren op zondag 2 december te ontmoeten op onze werf. De kraan staat recht en is bezig met de opbouw van de mast. De andere grote onderdelen, waaronder de wieken en de gondel, zullen op de grond te bezichtigen zijn."

Het publiek is er welkom tussen 11 uur en 16 uur. De werfingang is toegankelijk via Hofdam. Wie met de fiets komt, kan gebruik maken van de gratis fietsenstalling aan de werfingang. Wie met de auto komt, kan parkeren op het parkeerterrein van ISEC (Keetberglaan - Haven 1065) om daar een shuttle te nemen tot aan de werf. (mb)

 

Lees ook:

Felle wind hield Circus Barones zondag dicht

SINT-NIKLAAS.  Het slechte weer hield gisteren de tent van Circus Barones gesloten. Bezoekers kregen te horen dat de voorstelling op last van de stad Sint-Niklaas was afgelast. De tent is bestand...

Ook Lokeren likt de wonden na Ciara

LOKEREN. De brandweer van Lokeren had zondagavond de handen vol met storm Ciara. In totaal verwerkte de brandweer een 80-tal interventies, van losgerukte elektriciteitskabels en afgewaaide takken...