Oranje fonteinen tegen geweld op vrouwen

SINT-NIKLAAS.  Nog tot 10 december kleuren de fonteinen in de Stationsstraat in Sint-Niklaas oranje. Daarnaast zullen handelaars de oranje Zonta Says NO to violence against women paraplu’s in hun etalages plaatsen. Met deze actie vragen Zonta International en Soroptimist International aandacht voor de campagne ‘Say no to violence against women’ ofwel ‘Zeg nee tegen geweld op vrouwen’. 

Soroptimist en Zonta nemen al enkele jaren deel aan de wereldwijde campagne tegen gendergerelateerd geweld die in 1991 door de Verenigde Naties werd gestart. Het uiteindelijke doel is een einde maken aan het geweld tegen meisjes en vrouwen. Dankzij de medewerking van centrummanager Nele De Klerck vindt de actie dit jaar ook plaats in Sint-Niklaas. Gisteren startte de campagne en die eindigt op 10 december, de Internationale dag voor de Mensenrechten.

"Onze ngo komt op voor vrouwen, in België en wereldwijd. Ik ben dan ook trots op onze leden omdat zij vrouwen een stem geven. Door gebouwen oranje te kleuren, helpen we om geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken.", zegt Iris Smet, voorzitter Soroptimist Land van Waas, "Elk jaar zie ik meer oranje in het straatbeeld en dat is hoopgevend. Want alleen door blijvend aandacht te geven aan dit thema kunnen we het uit de taboesfeer halen en geweld tegen vrouwen stoppen." (mb)

 

Lees ook:

Politie beter zichtbaar dankzij fluo-oranje strook

SINT-NIKLAAS.  De politie van Sint-Niklaas heeft een nieuw voertuig in gebruik genomen. Het voertuig werd uitgerust met fluo-oranje voor- en achterbumpers.  Binnenkort worden ook de motorfietsen...

Voorstelling ‘Red mij!’ steunt vzw Bijs

SINT-NIKLAAS.  Soroptimist International club Land van Waas organiseerde op zaterdagavond 30 september 2017 de voorstelling ‘Red mij’’ met Els De Schepper in de Stadsschouwburg. De opbrengst van de...