ToverBlokjes tovert met legoblokjes in Broederschool

SINT-NIKLAAS. ToverBlokjes vzw en AFOLs UNITED organiseren komend weekend de tweede editie van de legotentoonstelling ‘Rock That Block’. Heel wat bekende gebouwen zullen er nagebouwd worden met legoblokjes met als blikvanger een replica van de kapel Notre-Dame Du Haut uit Ronchamp. De kapel is met duizenden blokjes nagebouwd in een bouwwerk van 3 op 3 meter. 

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van LEGO IDEAS is er een kleine tentoonstelling gewijd aan de bouwwerken die het al dan niet gehaald hebben in de stemmingsrondes van de voorbije tien jaar. Bovendien maakt het publiek kans op een LEGO-prijs door te stemmen op de aanwezige werken. 

legotheek

De vzw ToverBlokjes organiseert LEGO speelnamiddagen in tehuizen en internaten. Daarnaast schenkt de vereniging bij gelegenheden als Kerstmist, Pasen en Sinterklaas legosetjes aan  gehospitaliseerde kinderen. 

praktisch

De tentoonstelling ‘Rock That Block’ vindt plaats in de kapel van de Broederschool in de Nieuwstraat 91 te Sint-Niklaas. De tentoonstelling is open op zaterdag 3 november van 13 tot 18 uur en op zondag 4 november van 10 tot 17 uur. De toegang kost 3 euro per persoon (vanaf 5 jaar).  (mb)

 

Lees ook: