Nieuwe ziekenwagen Rode Kruis Zwijndrecht ingehuldigd

BURCHT. Zondag heeft burgemeester Willy Minnebo de nieuwe ziekenwagen van het Rode Kruis, afdeling Zwijndrecht/Burcht ingehuldigd. De inhuldiging gebeurde op de 21ste braderij in het centrum van Burcht.Met de nieuwe ziekenwagen beschikt het Rode Kruis Zwijndrecht/Burcht over een ultramodern voertuig. De nieuwe ziekenwagen kon aangekocht worden dankzij giften van de medewerkers en de opbrengsten van de stickerverkoop.

Het Rode Kruis maakte het mogelijk om kennis te maken met de nieuwe ziekenwagen.  De jongsten mochten zelfs plaatsnemen op de nieuwe ambulance brancard die werkelijk het neusje van de zalm is. Hij kan volledig versteld worden op maat van de pati? wat een optimaal comfort  moet waarborgen ook op langere afstanden.
De nieuwe ziekenwagen is een  omgebouwde Mercedes Sprinter die de 16 jaar oude Ford Transit die op vlak van veiligheid en comfort niet meer echt aan de huidige maatstaven voldeed, vervangt. De nieuwe wagen werd in Nederland tot ziekenwagen ingericht. is een in Nederland tot ziekenwagen en betekende een forse investering van een 40.000 euro voor het Rode Kruis. 


Voor de chauffeur moet een volautomatische versnellingsbak het mogelijk maken om tijdens dringende opdrachten de aandacht nog meer op het omliggende verkeer te houden.  Ook op vlak van medisch materiaal staat deze ziekenwagen ver boven de norm die gangbaar is in het moderne ziekenvervoer.


Gelukkig kan het Rode Kruis Zwijndrecht rekenen op de bevolking die massaal steunt met de bekende stickerverkoop als uitschieter. Maar ook de vele vrijwilligers die per jaar een 200 preventieve diensten verzorgen op o.a. sportmanifestaties en andere grote organisaties hebben hun inbreng. Verder is een goed draaiende ziekenwagendienst 105 met vervoer tussen de ziekenhuizen. Deeze dienst is goed voor ongeveer  2000 diensturen/jaar. Deze groepen mensen zorgen ervoor dat het Rode Kruis Zwijndrecht kan blijven investeren in de nodige middelen om in alle omstandigheden een aangepaste hulpverlening te voorzien.
Het Rode Kruis Zwijndrecht , is gehuisvest aan Jeugdhuis Barst maar in dat lokaal zijn er letterlijk barsten. Water en wind komen er binnen en sommige plaatsen staan op instorten. Rode Kruis zoekt dus naar een nieuw lokaal. Dat zou best op dezelfde plaats kunnen zijn. Gesteld wordt dat toch binnen de 2, 3 jaar een oplossing moet gevonden worden. "Ge ziet het gebouw zo aftakelen" zo besloot  voorzitter Ives van Grimberghe(F)