Ruim 164 nieuwe orgaandonoren in Beveren

BEVEREN. De oproep van presentatrice Frances Lefebure tijdens het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ is goed opgevolgd. Maar liefst 164 mensen zich als orgaandonor in Beveren. "In de aanloop naar gisteren registreerden we al 23 nieuwe donoren, wat een pak boven het gemiddelde is. Afgelopen zondag registreerden we dan nog eens 121 donoren in Beveren en 20 op de permanentie in Kieldrecht. Onze mensen hadden hun handen dan ook meer dan vol.", aldus Luc Van De Vyvere van de dienst Burgerzaken. 

Zondag wandelde de eerste donor om 9.15 uur binnen op het gemeentehuis. De grote toeloop volgende rond 10.30 uur. Omwille van het grote succes bleef het gemeentehuis ook langer dan voorzien open. Met deze nieuwe registraties telt Beveren 1 987 orgaandonoren. Het gaat hoofdzakelijk om mensen tussen 21 en 50, maar er zijn ook een aantal jongeren die zich registreerden. "Het doet deugd om te zien dat onze inwoners, in de soms sterk geïndividualiseerde samenleving, hun sociale kant laten zien door zo massaal te reageren op de oproep die vorige week gelanceerd werd. We voelden het succes trouwens al komen door het grote enthousiasme dat merkbaar was op onze sociale mediakanalen. Ik wil alle nieuwe donoren dan ook uit de grond van mijn hart bedanken voor hun engagement en tegelijk de mensen die zich nog niet registreerden als orgaandonor, op te roepen dat alsnog te doen.", dankt burgemeester Marc Van de Vijver de nieuwe donoren.

Mensen die zich nog niet registreerden, kunnen dat nog altijd doen op het gemeentehuis in Beveren of in de permanenties van de deelgemeenten. (mb)

 

Lees ook:

TEMSE. Jonas Van Geel en Koen Wauters dagen de inwoners van Bornem en Temse uit in de De Grote Klein Elektro Strijd. Beide gemeenten nemen het tegen elkaar op om in één week tijd zoveel mogelijk oud...