Vredefeesten 2018: drie dagen feest om bevrijding te herdenken

SINT-NIKLAAS. Vanavond starten de Vredefeesten, een driedaags feest waarmee Sint-Niklaas haar bevrijding aan het einde van de tweede wereldoorlog herdenkt. Als het weer meezit, zullen tientallen ballons opstijgen vanop de Grote Markt tijdens het Ballonfestival. Naar aloude traditie wordt er ook dit jaar ballons in alle maten, vormen en kleuren verwacht. 

Als er geen ballons opstijgen, zorgen de concerten van Villa Pace voor de nodige sfeer. Er zijn maar liefst 6 podia met elk hun eigen genre. Vanavond zullen Fleddy Melculy, Clement Peerens Explosition en Channel Zero optreden. Morgen staan onder andere De Kreuners, Zwangere Guy en Dirk Stoops op de affiche. 

De omgeving van het Hendrik Heymanplein wordt ingenomen door de wereldmarkt van Villa Pace met ruim 100 standen. Villa Pace staat volledig in het teken van Kleine Helden. Kleine helden zijn vrijwilligers die zich belangeloos inzetten. Over de helden is een film gemaakt en verspreid op de wereldmarkt zullen hun foto’s te zien zijn. Op het Stationsplein is een nostalgische kermis met onder andere een reuzenrad en springkastelen. 

Zondag is er de Ballonloop, een loopwedstrijd door de stadskern met keuze uit een parcours van 5 en 10 kilometer. Verder staan de braderij in de Nieuwstraat, vuurwerk op de Grote Markt en verschillende tentoonstellingen op het programma. (mb)

 

Lees ook:

Sint-Niklaas zoekt ballonfoto's van vredefeesten

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas is zoek naar zoveel mogelijk ballonfoto’s. Inwoners en andere bezoekers van de Vredefeesten kunnen tot maandag 10 juni ballonfoto’s van de Vredefeesten doorsturen. De 20...

Jaarthema Villa Pace draait rond migratie

SINT-NIKLAAS. Dit jaar staat het programma van Villa Pace in het teken van ‘En Route’, ofwel migratie. Dat heeft uiteraard te maken met de toename van het aantal vluchtelingen uit onder andere...