13de Waasland Oldtimerrondrit ten voordele van Kom op tegen Kanker

SINT-NIKLAAS. Zaterdag, 1 september 2018, wordt tijdens de Vredefeesten de dertiende Waasland Oldtimer rondrit gereden. De rondrit vertrekt tussen 9.30 uur en 10.30 uur vanop de Grote Markt richting Zeeuws-Vlaanderen. Na een tocht van ongeveer 180 kilometer worden de eerste oldtimers rond 17 uur verwacht bij DBM autobanden in Temse. 

Elk jaar weet organisator Dirk Ivens speciale exemplaren te vinden. Zo zullen er dit jaar wagens meerijden die minstens 1 keer hebben deelgenomen aan de beroemde Mille Miglia race in Italië. Tussen 1927 en 1957 was de Mille Miglia maar na een dodelijk ongeval in 1957 was het afgelopen met de race. Tegenwoordig is de Mille Miglia een toeristische rally verspreid over 3 dagen. "Het is dan ook zeer uniek, en waarschijnlijk éénmalig, om al deze prachtige wagens samen te kunnen bewonderen op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Daarbij onder andere een zeer mooie en zeldzame Cisitalia 202 MM Spyder Nuvolare, een DB (Deutz é Bonnet) en een HRG Le Mans.", aldus Dirk Ivens. "Ook nog enkele zeldzame Porsches met race-historiek zullen al dit moois vervolledigen." De opbrengst van de rondrit gaat naar de actie 'Kom op tegen Kanker'.  (mb)

 

Lees ook:

Zondag is Dag van de Oldtimer

TEMSE. Morgen is het de Dag van de Oldtimer, een organisatie van de vzw Red de Oldtimer. Het is van september 2019 geleden dat de dag nog eens werd georganiseerd en toen lokten de oldtimers enkele...

Kruibeke tegen Kanker

KRUIBEKE.  Een groep enthousiastelingen organiseert onder de noemer ‘Kruibeke tegen Kanker’ het evenement ‘Kruibeke fietst op rollen’ om geld in te zamelen voor de 1000km van Kom op tegen Kanker.