Waasland stuurt twee teams naar WK Ballonvaren

REGIO. Zaterdag, 18 augustus 2018, start in het Oostenrijkse Groß-Siegharts het wereldkampioenschap ballonvaren (23rd FAI World Hot Air Balloon Championship). Gedurende een week moeten de piloten van de luchtballons verschillende opdrachten uitvoeren. Zo moeten ze onder andere een zandzakje zo dicht mogelijk bij een kruis droppen. De piloot die er het dichtste bij zit, wint 1000 punten. De piloot die op het einde van de competitie het meeste punten scoort, wint. 

De Wase ballonvaarders Steven Vlegels ui Sinaai en David Spildooren uit Sint-Niklaas zullen de Wase eer verdedigen. Beide piloten zijn niet aan hun proefstuk toe. Steven Vlegels vloog twee weken geleden zijn 1000ste ballonvlucht en werd reeds zes keer Belgisch Kampioen. Hij neemt deel met de ballon van Kerel-bier. David Spildooren werd dit jaar voor het eerst Belgisch Kampioen en won twee weken geleden nog de Coupe d’Europe d’Espoir in het Franse Cenon-sur-Vienne. Hij neemt deel met de ‘Vultus Lupus’-ballon. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS.  Dankzij het Sint-Niklase duo David Spildooren en Steven Vlegels is België in het Oostenrijkse Groß-Siegharts tweede geworden geworden op het WK Ballonvaren ofwel de 23rd FAI World Hot...