KSA-Gokartrace leuk kijkstuk in centrum van gemeente

ZWIJNDRECHT. Toen de KSA-leiding vorig jaar het initiatief nam om een gokartrace te organiseren op een parcours dat vertrok aan hun lokaal aan het Binnenplein en doorheen de Statiestraat liep, bleek al dat dit wel eens een succeswedstrijd kon worden. Namen ze toen met 14 de start, dit jaar schreven 20 ploegen in. Een ploeg bestond uit minimum 6 en maximum 8 racers die per twee, elkaar vrij mochten aflossen. Na 2 uren hard duwen op de pedalen, won SEB De Strandjanetten uit Melsele de race.

Met 20 ploegen starten is voor de organisatie wel het maximum wat in de gokartrace kan starten. Toch werd een parcours van ongeveer een kilometer uitgestippeld. Om een startpositie te bepalen werden vooraf kwalificatieronde gereden. De scouts van Zwijndrecht reden de snelste tijd met 2 min25 en startten op plaats 1. Elke ploeg had ook een sponsor.


De wedstrijd bestond er in om zoveel mogelijk ronden af te leggen. Als extra kon de co-piloot ook trachten een bord met een tiental glazen gevuld met water een ronde lang meegevoerd worden. Lukte dat en was er maar weinig water uit, dan kregen ze 5 extra-ronden of 4 of 3 naargelang het water dat er uit was gespat.


Wanneer de gokarts de pits binnen reden mochten zij wisselen van rijders. Een hele organisatie was het, maar KSA telt 160 leden en kan bovendien ook rekenen op oud-leden die zich inzetten. Ook tal van ouders werkten mee. De gokartrace werd geleid aan de micro door Pieter De Decker en de algemene leiding was voor Stefan Janssens en Nathan De Wilde, de bondsleider. De gokarts werden gehuurd aan de kust.


Op het grote podium zaten de 5 juryleden die elk een viertal wagens nauwkeurig volgden en hun ronden telde. Op een bord werd regelmatig de stand visueel in beeld gebracht. Na een uur koers reden Jin Beveren en Seb & De Strandjanetten aan de leiding. Daarna schoten ook  nog een paar andere ploegen naar voor  zodat het een bijzonder spannende eindstrijd werd. Met amper 1 ronde meer, 46, won Seb dat werd gesponsord door Videoland. Daarna volgden een viertal ploegen met 45 ronden. (F)