Nieuws verzameld op 22.04

Er zijn nog nieuwsjes uit Den Azalee in Temse, over het AVIA Wielerteam dat een rit wint in de Giro della Tscana, over de Zwijndrechtse KSA-gokartrace, in Temse zijn er chauffeurs voor de handicar tekort en gehandicapten die op reis gaan zullen een subsidie krijgen, Vlaams Belang telde niet mee in de provincieraad, Zwijndrechtse acteur heeft rol in "Thuis" en in Beveren werden cijfers bekend gemaakt van de bezoekers aan de erfgoeddag.Biljarter Albert Janssens van de Gildevrienden Beveren speelt de gewestelijke finale drieband 22p en de politiezone Sint-Gillis-Stekene had ook nog kortnieuws.

TEMSE KRINGWINKEL. In de Kringwinkel Den Azalee, in de Hoogkamerstraat te Temse is er zaterdag 23 april van 10 tot 17u een sixtiesbeurs. Heel wat spullen uit die periode liggen er te koop in een schitterend aanbod.
 
HAASDONK. RITWINST. In de Giro della Toscana heeft Jan Gyselinck, junior van het AVIA -Wielerteam, de eerste rit gewonnen. De club uit Haasdonk neemt er deel met een ploeg maar de nationale ploeg is daar en die wordt geleid door Kieldrechtenaar Dirk Onghena. Jan Gyselinck zat in een kopgroep van drie en won de spurt. Ze hadden 1min30 voorsprong.

ZWIJNDRECHT GOKARTRACE. In het centrum van de gemeente zal zaterdag 23 april weer de KSA-Gokartrace worden gereden. De start wordt gegeven op het Binnenplein aan het AC en het parcours loopt langs de A. Borinstraat richting Statiestraat en zo naar de sporthal via de doorsteek rechtover Cinema Rubens en zo verder naar de kant van het KSA-lokaal. De kwalificatie start om 17.45u en de gokartrace zelf om 19u. Ze duurt tot 21u. Er is een optreden van The Tuxedo Wasels voor en na de prijsuitreiking. Om 23u begint dan nog een KSA Gokartracefuif. Inkom voor 21u gratis daarna 4 euro!

 TEMSE. Er is een tekort aan vrijwillige chauffeurs met medische schifting om met de handicar te rijden. Op een oproep van de gemeente kwam weinig respons. Schepen Hugo Maes, zal  met de gepensioneerde brandweerlieden contact opnemen om te zien of daar geen kandidaten zitten die voor verenigingen willen rijden. Bewijs medische schifting is niet nodig wanneer men uitsluitend familieleden vervoert.

TEMSE. Eind mei komt er in Temse een reglement op de gemeenteraad ter goedkeuring, om gehandicapten een premie te geven wanneer zij aan een vakantie van minstens 5 dagen deelnemen en die speciaal wordt ingericht en georganiseerd voor gehandicapten. Het gaat om een premie van 10 euro per dag met een maximum van  100 euro per jaar.

GROOT-BEVEREN. De Vlaams-Belangfractie heeft in de Provincieraad op vrij logische voorstellen rond de Liefkenshoektunnel, geen respons gevonden. Geen tolgelden en voorrang geven aan de bouw van een Liefkenshoekspoortunnel  werd door Bruno Stevenheydens voorgesteld. En daarbij het optimaliseren van de bestaande verbindingen (verkeerslichtvrij maken Expresweg (kruispunt Moerbeke) en R4/Kennedylaan). De meerderheid en de andere oppositiepartijen, behalve de onthouding van Spirit en NV-A, stemden de voorstellen weg.
De Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft vorig jaar haar bekommernis via een open brief uitgedrukt tegenover het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen omdat dit bestuur in haar wensenpakket aan de Vlaamse regering het Waasland was vergeten en geen oog had voor bijvoorbeeld de dringende noodzakelijkheid van de aanleg van de Liefkenshoekspoortunnel. Nu is provincieraadslid Stevenheydens in de provincieraad tot dezelfde vaststelling gekomen!
 
ZWIJNDRECHT. Op tv speelt een Zwijndrechtenaar een rol in "Thuis". Vrijdagavond kwam hij voor het eerst beeld als de advocaat van Werner Van Sevenant. Het is acteur Wim Van de Velde die vroeger een belangrijk rol had in "Spoed". Nu verdedigt hij Werner in de strijd om het vaderschap van Nand, de baby van Eva.

ERFGOED GROOT-BEVEREN. Erfgoeddag heeft zijn bezoekers geteld. De tentoonstelling "Verdronken in den Deurganck" ,trok 470 belangstellenden. Deze expositie blijft tot en met 25 september te bezoeken, iedere zondag tussen 14 en 17u. De Kapitein Zeppos-fanaten waren met 665 en maakten kennis met het kasteel Belderbos alias Cortewalle. De tentoonstelling "Cortewalle, een gevaarlijke erfenis" is nog te bezoeken tot en met 1 mei  op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17u. De tentoonstelling van de werken van Yolanda De Bock "Erfgoed in Beveren verbeeld" was goed voor 300 bezoekers. Deze tentoonstelling loopt nog tot en met 1 mei op zaterdag en zondag van 14 tot 17u.  In het Rijksarchief van Beveren volgden 290 belangstellenden de rondleiding in de depots en in Doel reden 150 mensen mee met de huifkar op zoek naar verhalen rond Doel en de polders.

BILJART BEVEREN. Albert Janssens van Kon Gildevrienden uit het Gildenhuis speelt zaterdag 23 april in Aalst de gewestelijke finale drieband 4de klasse naar 22 punten. Hij won de districtfinale voor zijn ploeggenote Brigitte Vergauwen. Albert komt nu uit tegen de winnaars van de districten Brugge-Zeekust, Gent, Dender en Zuid-West-Vlaanderen. De winnaar van de gewestelijke finale mag op 28-29 mei naar het BK in Limburg.

POLITIE SINT-GILLIS. Aan het kruispunt Kemphoekstraat - Blokstraat werd een fietser aangereden door een personenwagen. De bestuurder had de fietser niet opgemerkt en reed deze aan in de flank. De fietser kwam niet ten val maar werd lichtgekwetst.
De lokale politie kreeg ook melding dat er in de Lange Dweerstraat in Stekene aan vuurtje stoken werd gedaan. Ter plaatse werd vastgesteld dat de eigenaar afval aan het verbranden was. De brandweer doofde het vuur.(F)