Zwijndrecht wil gezonde lucht

ZWIJNDRECHT. Burgemeester Willy Minnebo heeft in een persnota bekend gemaakt dat hij en zijn schepenen niet verwonderd waren bij het lezen van de uitslagen van de onderzoeken naar stofpartikels in de lucht. "Hetgeen velen ervaren bij het inademen, werd eens te meer bevestigd. De lucht in Zwijndrecht is vervuild.", aldus burgemeester Minnebo.

Maar realistisch als hij is, weet de burgemeester dat een lokaal bestuur deze problematiek niet kan oplossen. Dit dossier overstijgt zelfs het Vlaamse niveau. Dit wil echter niet zeggen dat er geen initiatieven kunnen ontwikkeld worden opdat er een oplossing wordt uitgewerkt. De wet verplicht de overheid om, in geval van overschrijdingen van de daggrenswaarden, met de gemeente een actieplan op te stellen.


Het college van burgemeester en schepenen vindt het de hoogste tijd om te handelen en het gemeentebestuur vraagt aan de Vlaamse regering om snel met structurele maatregelen uit te pakken. Burgemeester Minnebo besluit: "Willen wij onze kinderen en kleinkinderen laten opgroeien in een gezondere omgeving dan hetgeen wij vandaag aanbieden, dan mag er niet meer getalmd worden. Overheid en bedrijven hebben hierin een grote verantwoordelijkheid."(F)