Speelkaai opnieuw op Markt in plaats van Wilfordkaai

TEMSE.  Gisteren, zondag 13 mei, organiseerde de jeugdraad op het marktplein de Speelkaai, een evenement waarbij kinderen zich konden uitleven op springkastelen en attracties. Kinderen konden er ook deelnemen aan de verkiezing van jeugdbelleman en jeugdbellevrouw. Naast het regenweer was er volgens de partije Tesamen nog een spelbreker: de locatie. 

De Speelkaai werd, sinds het ontstaan 16 jaar geleden, jaarlijks georganiseerd op de Wilfordkaai. Vorig jaar verhuisde het evenement naar het marktplein omwille van de herinrichtingswerken op de Wilfordkaai. Nu deze werken achter de rug zijn, is het evenement niet terug verhuisd. De partij Tesamen stelt zich hier vragen bij. "Ergens lazen we dat dit zou zijn omwille van de veiligheid, want de balustrade langsheen de Schelde komt nu minder hoog dan vroeger. Of ligt het misschien eerder aan het feit dat de gemeente een contract heeft met de concessiehouder van de Wilfordkaai om slechts 10 dagen per jaar (en dit gedurende 30 jaar) de kaai ter beschikking te stellen van de gemeente?  Daarvan dienen al meteen 4 dagen Temse in de Wolken afgetrokken te worden, zodat er dus nog welgeteld 6 dagen overblijven voor andere evenementen.", klinkt het.  De partij hoopt dat de Speelkaai volgend jaar opnieuw op de Wilfordkaai kan plaatsvinden. (mb)

 

Lees ook:

TESAMEN protesteert tegen nieuwe verkaveling

TEMSE. De partij TESAMEN uit Temse protesteert tegen de komst van een nieuwe verkaveling met 23 nieuwbouwwoningen op de grens van Elversele en Sombeke. Volgens de partij zijn de weilanden geen...