Nieuwe Ballon "Maintenenace Partners" gedoopt in voetbalstadion

BEVEREN/ZWIJNDRECHT In het Freethielstadion werd de nieuwe ballon "Maintenance Partners" van de Zwijndrechtse ballonvaarder Marc Verhelst plechtig gedoopt. Dat gebeurde in aanwezigheid van de peter Marijn De Valck en Tanja Dexters die meter Veronique De Kock verving. De doop gebeurde in het bijzijn van meer dan 250 personeelsleden van de Maintenance Partners, marktleider in de Benelux voor het industrieel onderhoud van roterende machines.

Nadat Marc Verhelst bijna 10 jaar de lucht in ging mat zijn "Minolta" kwam hij tijdens een ballonmeeting in contact met Wim Schelfhout van Maintenance Partners en ze bleken dezelfde geest te bezitten, Marc in het ballonvaren en de andere in het bedrijfsleven. Omdat het contract bij Minolta afliep, stapte de Zwijndrechtse ervaren ballonvaarder in de mand met Maintenance Partners. Met acht vestigingen in de Benelux, driehonderd ervaren werknemers op een totale werkvloercapaciteit van 15.000 m? en een jaarlijkse omzet van 30 miljoen euro, is Maintenance Partners, een vrij belangrijk bedrijf.


Het bedrijf vond een ballon bijzonder geschikt als visitekaartje, want daar gaat het om in de wereld van de warmeluchtballons. In de branche het onderhoud van roterende machines, is er geen ballon die naambekendheid verzorgt. De zaakvoerders zien het ook als uitstekende mogelijkheid om hun vele klanten in Vlaanderen, Walloni?Nederland of Frankrijk te ondersteunen. "De ballon is overal in te zetten", aldus zaakvoerder Wim Schelfhout.
Na een receptie in de business seats van KSK Beveren, werd op de grasmat van het gemeentelijk voetbalveld, de schitterende nieuwe ballon uitgerold. Ceremoniemeester was zanger en tv-figuur Bart Van den Bossche. Hij gaf de passende commentaar bij het verloop van het vluchtklaar maken van de "Maintenance Partners". Snel bleek dat Marc Verhelst een pracht van een nieuwe ballon had. Vooral de kenners en de vrienden die hem vele jaren met de Minolta hebben zien vliegen, merkten het verschil.


De "Maintenance Partners" heeft een inhoud van 4.200 m3 en een hoogte van 29 m. Zijn diameter is 16 m. Hij werd gemaakt in Spanje bij Ultra Magic en is uitgerust met de laatste nieuwe snufjes. Dat hij voor de eerste vlucht kon opstijgen vanuit het Freethielstadion was onvergetelijk. De piloot voelt zich hier thuis want hij is een vaste supporter van KSK Beveren en echte voetbalfan. Nog meer onvergetelijk werd de ballondoop toen Marc vertelde dat het precies zijn 1500ste vlucht zou worden. Voeg daar dan ook nog bij dat het op een schitterende avond gebeurde bij een zuivere blauwe hemel. De mooiste avond van de lente.


In de mand, waar 7 personen  kunnen plaatsnemen, mochten ook twee aanwezigen mee die bij lottrekking werden aangeduid. Ook peter Marijn De Valck en 'pitje lap' Tanja Dexters stapten mee in met de fles champagne in de hand. De ballon moest immers gedoopt worden. Een paar meter boven de grond knalden de stoppen van de flessen en omdat de champagne goed geschud was, spatte het edele nat tot op en over de hoofden van de persfotografen. Onder luid applaus steeg de ballon voor de eerste keer snel de hoogte in. In de blauwe lucht tekende de "Maintenance Partners" zich prachtig af. "Een schone ballon", klonk het her en der.


De vlucht duurde 28 min en er werd geland langs de baan Nieuwkerken-Vrasene. De mand raakte heel even enkele takjes van fruitbomen maar dat was maar een streling. De eerste vlucht zat er op. "Wat een gemakkelijke ballon", zei de piloot.


In de business seats van KSK Beveren werd een eetmaal aangeboden. Met deze doop werd ook meteen de aanloop gestart naar de ballonmeeting van Zwijndrecht op 2 en 3 juli. Deze organisatie draagt de stempel van "Maintenance Partners" Marc Verhelst en het gemeentebestuur. Burgemeester Willy Minnebo, wegens ziekte belet, feliciteerde zijn Zwijndrechste ballonvaarder voor zijn nieuw "kind" via een telegram.(F)