Half uur gratis parkeren onder de Grote Markt

SINT-NIKLAAS.  Sint-Niklaas breidt vanaf morgen, 1 mei, het gratis parkeren onder de Grote Markt uit van een kwartier naar een half uur. Daarmee wil de stad de winkelkern ondersteunen. De maatregel is ook een antwoord op een aantal bezorgdheden nu een aantal kortparkeerplaatsen voor het stadhuis verdwijnen door de werken aan het stadhuis. 

Wie tussen 9 en 18 uur gebruik maakt van de ondergrondse parking onder de Grote Markt, kan een half uur gratis parkeren. Voor wie z’n auto langer laat staan, blijven de huidige tarieven geldig: 0,90 euro voor het eerste uur en 1,20 euro daarna. Vanaf 18 uur kost een uurtje parkeren 0,60 euro. 

De stad hoopt dat ouders van de scholen aan de collegestraat nu ook zullen kiezen voor de ondergrondse parking in plaats de parking aan de Schouwburg.  (mb)

 

Lees ook:

Geen extra in- en uitrit voor de Grote Markt

SINT-NIKLAAS. Het team dat het winnende ontwerp tekende voor de vernieuwing van de Grote Markt voorzag in haar ontwerp geen noordelijke ontsluiting en dat was nochtans een voorwaarde. Een ontwerp...

Bioskoop wil drive-in op Sint-Niklase Grote Markt

SINT-NIKLAAS. Vorig jaar organiseerde BIOSKOOP een openluchtcinema op het Castrohof in Sint-Niklaas. Omdat een openluchtcinema door de coronamaatregelen niet mogelijk is, wil BIOSKOOP gedurende een...