Rioleringswerken Vossekotstraat starten op 16 april

SINT-NIKLAAS.  Vandaag, maandag 16 april, starten de rioleringswerken in de Vossekotstraat in Sint-Niklaas. De huidige riolering wordt vervangen door een gescheiden rioleringsstelsel, met een aparte afvoer van regenwater en van afvalwater. Het afvalwater zal worden aangesloten op de riolering van de N70 en zo afgevoerd worden naar het waterzuiveringsstation, terwijl het regenwater in grachten en waterlopen terecht zal komen. Bovengronds komt er een breed fietspad langs beide kanten van de rijbaan, nieuwe voetpaden en een parkeerstrook met boomvakken. De fietspaden zijn een onderdeel van de bovenlokale functionele fietsroute mercatorroute. 

Bij goed weer zullen de werken 150 werkdagen duren. De werken zullen in verschillende fasen utigevoerd worden, waarvan vandaag de eerste fase start. In deze fase wordt de Vossekotstraat, vanaf de N70 tot de Brokkelingenstraat aangepakt.  In juni komt daar de Brokkelingenstraat bij. In fase 2, vanaf augustus tot het voorjaar 2019, wordt er gewerkt in de Brokkelingenstraat en   Vossekotstraat tot het nummer 65. Eind augustus start de derde fase waarin wordt gewerkt aan de Vossekotstraat vanaf nummer 65 en Tassijnlaan. Tijdens de werken is de Vossekotstraat niet toegankelijk voor autoverkeer. Doorgaand verkeer volgt een omleiding via de N70 en E17. 

De werken kosten ruim 3,36 miljoen euro, waarvan het Vlaams Geweest ruim een miljoen euro voor haar rekening neemt.  (mb)